El celler Macià Batle, de Santa Maria del Camí, es troba en un moment dolç que indica que la seva evolució cap a l’elaboració de vins a partir de varietats locals i el cultiu en ecològic de la vinya ha estat una opció encertada. La qualitat d’aquests vins ha rebut ara el reconeixement internacional de les fires del sector tant a França com a Alemanya: El Concours International des Produits Biologiques, de França, ha atorgat medalla d’or al V” Blanc de blancs i al V” rosat. I l’Organic Award d’Alemanya ha premiat amb medalla d’or i de plata a aquests dos vins ecològics de Macià Batle.

Nous vins que estan a punt per entrar al mercat
Aquest any 2025, per primera vegada, Macià Batle han presentat els seus nous vins orgànics VITIS VITA i V2, certificats com a vins ecològics pel Consell Balear de la Producció Agrària Ecològica, com a clara aposta per una agricultura sostenible i respectuosa amb el medi ambient, uns vins que ja han obtingut, fins i tot abans del seu llançament comercial, tres medalles d’or i una de plata en concursos especialitzats en producció ecològica de França i Alemanya.

Elaborats tots dos íntegrament amb varietats locals, 100% Premsal blanc en el cas del V2 Blanco i 100% Mantonegro el V2 Rosat, confirmen, una vegada més, la capacitat del celler de Santa Maria del Camí i el seu potencial enològic. L’aposta per la bona feina a la vinya i el bon quefer al celler, que des de sempre ha apostat per l’elaboració de vins d’alta qualitat, queda reconegut pels més de 375 premis internacionals aconseguits, als quals s’hi sumen ara amb els nous vins V2 VITIS VITA que en el seu primer any d’elaboració aconsegueixen les màximes distincions en sengles concursos especialitzats en vins ecològics.

Una referència als clàssics
El nom V2 VITIS, VITA sorgeix de la frase llatina EX NIHILO FIT NIHIL, VITA NASCITUR EX VITIS, que significa “res pot sorgir del no-res, la vida sorgeix de la vinya”, un clar reconeixement a la vinya i a la terra de Mallorca, que, conjuntament, donen uns vins tan característics i singulars. La tipicitat de les varietats de raïm, premsal blanc i mantonegro, més el caràcter que els imprimeix la terra marró-calcària i el clima mediterrani, donen com a resultat uns vins que transmeten la Mallorca més autèntica i natural en cada glop de vi. Des de la propietat del celler han manifestat la seva satisfacció que l’aposta pel cultiu ecològic hagi obtingut aquestes distincions, fins i tot abans de començar la seva comercialització. En els pròxims mesos, la gamma de vins V2 VITIS VITA , es completarà amb la incorporació del V2 negre.