Balears Vadevi
Vins de Mallorca a la ‘San Sebastian Gastronomika’, s’hi havia d’anar

San Sebastian Gastronomika tanca portes i els cellers mallorquins tornen satisfets a casa. Vuit cellers inscrits a Vi de la Terra Mallorca (Dalt Turó, Vins Ripoll, Son Alegre, 7103 Petit Celler, Vinyes Mortitx, Es Verger, Bodegas Ribas y Bodegas Ángel) i altres dos de la DO Binissalem (Can Fumat i Vinyes i Vins de Ca Sa Padrina), han participat en aquesta fira, que es considera degana entre els congressos gastronòmics del món. 

Vuit cellers de l’IGP Mallorca hi han participat gràcies al patrocini del Consell de Mallorca/Cedida

Amb el suport del Consell de Mallorca, i junt amb xefs de l’Associació de Cuiners d’ASCAIB i altres marques de qualitat de l’illa, els vins de Mallorca han estat coprotagonistes d’alguns dels maridatges amb els quals es volia acostar acostar tot el sabor de la gastronomia de l’illa congressistes i visitants.

En paraules de Marina Vera, gerent de l’IGP Mallorca, traslladar a l’àmbit promocional la idea que el vi de Mallorca forma part de la gastronomia de l’illa i que està al nivell de qualitat i exigència dels xefs que ens representen “és vital per donar una imatge completa del que volem transmetre com a Mallorca destinació gastronòmica”. 

Xefs d’ASCAIB han maridat menús de gastronomia i vins locals

El dilluns, i sota el títol de Viatge a Mallorca a través dels sentits, José Cortés, president dels xefs de Balears, va dictar una ponència en la qual va fer valdre el receptari mallorquí. “És una invitació a una cuina mediterrània, singular i variada marcada pel calendari i arrelada a les seves tradicions”. Es va poder tastar a més una coca de garrova amb llampuga marinada, fonoll i Sobrassada de Mallorca i mores, del xef Miquel Gelabert. Aquesta tapa anava acompanyada pel Blanc 2021 de Vinyes Mortitx. També una coca de galleta de Oli de Mallorca, tomàtiga de ramallet, ceba caramelitzada, figues, formatge i Sobrassada de Mallorca, de Cati Pons acompanyada d’un blanc de Bodegas Angel. I l’aguiar d’indiot a la mallorquina amb crostons de pa xeixa i fals canviar d’herbes mallorquines, de Ricardo Rossi, maridà amb el gran Padrina 2020 de Ca Sa Padrina.

Els maridatges casaven la gastronomia inspirada en la tradició i els vins de Mallorca/Cedida

Dimarts, es varen elaborar els següents plats: Gamba confitada en Oli de Mallorca amb taronja, consomé dels seus caps i cruixent de sobrassada de Mallorca, amb maridatge de 7103 Petit Celler; Pollastre farcit amb ametlla i sobrassada de Mallorca amb flor de sal i reducció de vi de matances de Cati Pons, tot acompanyat del vi Brescat Dalt Turó i el vi Els Rojals d’Es Verger. I dimecres d’octubre, els xefs d’ASCAIB han cuinat Me mallorquí a baixa temperatura i rostit en llenya d’olivera, amb crema d’albercoc, garrova i flor de sal de Sri Lanka, tot acompanyat pel vi VTM Pedrenc de la bodega Dalt Turó i el vi Ribas negre de Bodegas Ribas.

I dimecres, entre altres, es va poder tastar la proposta de Matias Provvidentti: un taco de Porc negre amb anfós, que s’acompanyà amb un negre de Can Fumat.

Cellers com Dalt Turó, representat en aquest cas per Bernat Bauzà, han tengut l’oportunitat de presentar els seus vins/Cedida

Ara que San Sebastian Gastronomika ja és història, arriba el temps de la reflexió i l’anàlisi: Els cellers mantenen el seu interés en participar en cites com aquesta; mostradors on la gastronomia, cuina i vins, han de ser protagonistes però coincideixen que el vi ha de tenir una presència equivalent. Per això proposen fer una feina prèvia més intensa, que permeti destacar el paper dels vins fets a Mallorca amb rotunditat per deixar d’anar de simples comparses de la cuina mallorquina.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa