Balears Vadevi
Vins Nadal fa 90 anys i renova la seva imatge

El celler de Binissalem Vins Nadal celebra 90 anys d’història amb una trajectòria ininterrompuda en la qual s’han anat succeint les generacions de vinaters fins el moment actual en que Esperança Nadal duu les regnes del negoci familiar.

L’aniversari s’ha celebrat amb un acte social en el qual la directora del celler explicava que Vins Nadal segueix la seva línia de producció sostenible, canviant totalment el disseny de les seves etiquetes.

A l’esquerra de l’imatge, Esperança Nadal, directora i enòloga del celler /Cedida

Sostenibilitat, eix clau

Esperança Nadal explicà que s’ha fet un pas més, tot recordant la importància de la sostenibilitat. La nova imatge dels vins Alba Flor i 110 ha estat creada per Carla Galmés de Win Art Studio. La nova versió és minimalista, neta en el detall. D’aquesta manera, el celler indica el camí que mantendrà a partir d’ara amb un compromís amb el medi que ja ve d’enrere. Les noves anyades obren el camí a la imatge atrevida i molt personal dels vins procedents de l’antic celler.

Nadal ha assegurat que el treball sostenible, respectuós amb el medi ambient ha de ser la pedra angular del celler. Vins Nadal és un celler familiar fundat l’any 1932 a Binissalem. Un celler tradicional i acollidor situada en el cor del poble.

Familia i amics no es volgueren perdre la festa/Cedida

Noves etiquetes, “elegants i sòbries”

L’entesa Catalina Bibiloni, present en l’acte defineix les etiquetes com “elegants i sòbries”, i afegeix una dada interessant: que “es degraden amb aigua calenta. Botelles de pes lleuger i eliminació de les càpsules, totes elles mesures que contribueixen a la protecció del medi ambient”.

L’acte de presentació dels vins, va recuperar, després de tres anys, la música de l’Orfeó Universitari, el qual va tancar el concert amb la “Cançó del beure”, que recorda que s’ha de brindar amb els amics i que l’aigua fa mal bé el camí, informa Bibiloni.

Les noves etiquetes, netes i elegants i respectuoses amb el medi ambient/Cedida

A més de música es varen poder tastar els vins de la nova anyada. Aquesta és la resenya que en fa Bibiloni:
Rosat de Mantonegro 2021; amb bona fruita vermella fresca i àcida. Entrada suau i pas amb pes. Boca rodona i agradable
Blanc Albaflor 2021; cupatge de 5 varietats. Un vi blanc molt franc i demandat pels assistents.
Blanc 110, elaborat amb Sauvignon Blanc. Untuós en el pas en boca
Cupatge negre 110. (No el vaig tastar), perquè directament vaig passar el vi Top del celler.
RAF 110, monovarietal de Mantonegro. Reflexe de l’evolució que ha experimentat Tita Nadal, d’ençà que inicia la seva carrera professional i personal al cap del celler. Al nas, primer hi apareixen terciaris, que cedeixen pas a la fruita vermella madura, dàtils .. complexitat. A la boca, entrada elegant recorregut ferm, que combina la fruita vermella del mediterrani i tocs torrefactes, llarg, persistent… Un vi per seure i deixar-lo anar dins copa, ja que es va desfent per capes i sorprèn a cada moviment.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa