Balears Vadevi
Els vins protagonitzen iniciatives solidàries

S’acosta Nadal i es multipliquen les accions de promoció per la campanya més important de l’any i, a la vegada s’aprofita per donar suport a iniciatives solidàries que es vinculen, així, al món del vi en circumstàncies tan especials com aquestes. Així, aquesta darrera setmana es va fer una acció al monestir de La Real, de Palma, organitzat per la Fundació Concòrdia. Es va dir ‘Vins amb cor de Mallorca’ i oferia una degustació i la possibilitat de comprar vi de les DO Pla i Llevant i DO Binissalem, que s’hi apuntaren a donar suport al projecte Uwamahoro, per la millora de l’educació i programes d’inserció laboral a Rwanda.

Els presidents de Pla i Llevant, Antoni Bennàssar, i Binissalem, José Luis Roses, als extrems esquerre i dret, i altres col·laboradors de la Fundació Concòrdia/Cedida
El Claustre del Monestir de La Real, escenari de ‘Vins amb cor de Mallorca’/Cedida
Cellerers de Mallorca s’uneixen en una iniciativa solidària/Cedida

Un tast per Kènia

La finca Binicomprat, d’Algaida, seu del celler OM (Oliver Moragues) va ser l’escenari d’un esdeveniment solidari que tenia com objectiu recaptar fons per una ONG, Bamba Project que finança projectes de cooperació a Kènia. El sommelier i president d’ABS, Dani Árias, va ser l’encarregat de conduir un tast “per a no iniciats” amb el qual es donava una passa més per acostar la cultura del vi a un públic jove, que eren la majoria dels presents. Árias va explicar les distintes classes de vins, tranquils i escumosos, blancs i negres, amb una selecció de monovarietals que també representaven distintes maneres d’elaborar des de la tradicional a l’ecològica o biodinàmica amb una selecció que va permetre veure la tendència actual cap a una manera de fer més natural i amb menys intervenció.

Així, el sommelier va proposar iniciar el tast amb un escumós, un Corpinnat, l‘Innoble de Gramona, un monovarietal de xarel·lo. El va seguir un altre monovarietal de xarel·lo, en aquest cas un vi tranquil: Curios, 2021, del celler Albet i Noya, del Penedès. I després es donà pas als negres, començant per un monastrell 100% d’Alacant: Tarima al natural, de la DO Alacant. I per finalitzar, un vi de la casa, El Galgo, d’OM. Un varietal de callet inscrit a IGP Vi de la Terra que representava els vins de Mallorca.

Árias explicà les característiques dels vins en el bosc d’alzines de Binicomprat/Cedida
El públic, la majoria jove, atent a les explicacions del sommelier/Cedida

Esport a la UIB

Concretament, aquest cap de setmana, el celler José Luis Ferrer, ha col·laborat amb la segona Cursa Campus Esport organitzada per la Universitat de les Illes Balears (UIB). Aquesta cursa solidària, que va tenir lloc el diumenge 6 de novembre, va conjuminar esport, col·laboració i altruisme, ja que tots els doblers recaptats van a l’associació @yeswithcancer. Durant la jornada, hi va haver sortejos entre tots els participants, com sopars o allotjaments a hotels, així com música en directe, a càrrec de Tambors per la pau.

Les esportistes recolliren el premi, una botella de Vi de la Terra Mallorca/VTM
Una imatge que mostra com fer esport s’avé amb gaudir d’un bon vi/VTM

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa