Balears Vadevi
Una etiqueta genèrica que mostra tota una denominació d’origen
Vins de la DO Binissalem

!--akiadsense-->

La DO Binissalem és la més antiga de Mallorca. El Consell Regulador es va constituir l’any 1990 i des d’aleshores s’ha dedicat al control, la promoció i la difusió dels vins que caracteritzen aquesta zona. Des de fa tres any, de tots els vins se’n trien uns quarts cada anyada que seran els representatius de la DO en diversos actes i esdeveniments.

És cert que moltes vegades com a consumidors tira enrere una etiqueta genèrica. Ens agraden les marques perquè ens donen confiança i quan a un vi no sabem qui és l’elaborador no sempre tenim clar si estam davant un bon producte.

En aquest cas, però no és així. Si a un esdeveniment teniu l’opotunitat de tastar un vi amb una etiqueta estàndard de la DO Binissalem, no ho dubteu. El vi us agradarà més o manco, això ja depèn del gust de cadascú, però tendreu la certesa d’estar tastant un producte amb totes les característiques d’aquesta denominiació. Així ho garanteix la tria que se’n fa.

Els cellers de la DO Binissalem que així ho desitgen presenten els seus vins. S’organitza un panell de tast de professionals de prestigi perquè en diverses sessions i totalment a cegues triin quins creuen que són els més representatius. Així, a més de de descartar els defectes, com no podria ser d’una altra manera, el que es valora és si són poc o molt característics. I d’aquesta tria en surten un vi blanc, un negre i un rosat que seran aquella anyada l’estendard. Són vins que no es comercialitzen però sí que serveixen per donar a conèixer la tipicitat del producte i de la DO.

Recordem que els vins de la DO Binissalem han de tenir com a mínim un 30% de manto negro que és la varietat negra principal i més caractrística, però també estan autoritzades callet, gorgollassa, tempranillo, monastrell, cabernet sauvignon, sirà i merlot.

Pel que fa a les blanques la principal és l’autòctona moll o prensal blanc que ha de participar en una proporció mínima del 50% en l’elaboració del vi. A més de trobar també giró ros, macabeu, parellada, chardonnay i moscatell.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa