Balears Vadevi
VTM fa balanç d’una verema que no ha desbaratat ni la calor ni la pluja

Els darrers dos mesos han estat de molta de feina pel personal dels cellers i els viticultors de Vi de la Terra Mallorca: La verema és sempre un temps de fer feina a escarada amb un ull pendent del cel i l’altre de la vinya. I enguany no ha estat una excepció: les altes temperatures dels mesos de juliol i agost, si bé no tan exagerades com les de l’any passat, han condicionat la maduració del raïm.

La presidenta del Consell Regulador, Magdalena Mesquida, afirma:“Els resultats de la verema d’aquest any 2023 han estat excel·lents. Ha entrat un raïm de gran qualitat i  els cellerers de Vi de la Terra Mallorca estan satisfets amb els resultats. Ara esperem que després d’una bona verema puguem elaborar uns vins extraordinaris, que cada vegada obtinguin major reconeixement  en el món”.

La pluja del mes de setembre ha condicionat les darreres setmanes de la verema d’enguany, tot i que s’esperava recollir 6 milions de quilos de raïm, finalment no ha estat així. Part del raïm no s’ha entrat al celler, per primar la qualitat a la quantitat.

Les varietats autòctones demostren més resistència

Vi de la Terra Mallorca té prop de vuitanta cellers inscrits. Els elaboradors coincideixen a reportar valoracions favorables sobre aquesta anyada. I un detall important, afirmen que les varietats autòctones han tengut més bon comportament davant les circumstàncies climàtiques, sobretot a la sequera i les altes temperatures, que no afecten el seu ritme de maduració com a altres varietats foranes, que cada any pateixen més aquests inconvenients sobrevinguts.       

Les varietats locals es demostren més resistents a les circumstàncies climatològiques/VTM

La verema 2023 en xifres

Per varietats, la Premsa Blanc continua sent la que més quilos ha donat en aquesta campanya. El seu cultiu està molt estès per tota Mallorca i la seva producció ha augmentat un 7%, amb relació a l’any passat i se n’han collit 850.000 quilos. Altres varietats: Chardonnay  550.000 quilos, Sauvignon Blanc 400.000 quilos y Giró Ros 240.000 quilos.

És important destacar, aixi mateix, que les varietats autòctones blanques  ja superen en quilos veremats a les foranes

Pel que fa a les varietats de raïm negre, Manto negro i Callet han fet més raïm que l’any passat, entre les autòctones. També ha augmentat la producció de la Merlot. En aquest cas, però, les varietats foranes han fet més quilos, sent la Merlot la varietat que més ha produït en aquesta verema: 800.000 quilos, seguida del Manto negro amb 735.000 quilos, el Syrah i el Cabernet amb 495.000 quilos. I la Callet  370.000 quilos.

“Com IGP, també ens omple d’orgull el nostre compromís amb la sostenibilitat i la preservació del medi ambient. Els nostres viticultors s’esforcen a aplicar pràctiques responsables en la cura de les vinyes i en la gestió dels recursos naturals, assegurant així la continuïtat de les nostres tradicions i la protecció del nostre entorn”, destaquen des del Consell Regulador.

Més notícies
Les varietats locals han resistit millor les dures condicions climatològiques d'aquest estiu/J.L. Ferrer
La DO Binissalem acaba amb 52 dies la verema més ràpida mai vista
La vinya ha donat molt de raïm i en bones condicions sanitàries, segons el Consell Regulador
Miquel Calent va deixar la cuina per tallar el primer raïm de la verema d'enguany/Cedida
Miquel Calent talla el primer raïm de la verema de la DO Pla i Llevant
El popular xef de Campos és el Vermador d'Honor d'enguany

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa