Balears Vadevi
Els ‘Wine Days’ de Mallorca ja escalfen motors

Falten pocs dies per donar el tret de sortida a la novena edició dels Wine Days, una cita molt esperada en el calendari vinícola de Mallorca que enguany tindrà lloc del 2 al 12 de juny. Tot just aquesta setmana s’ha fet la presentació del programa a Can Fumat, celler que tot just s’acaba d’incorporar a la Denominació d’Origen Binissalem, en el qual hi destaquen deu dies d’activitats per a tots els gustos i públics.

José Luis Roses, president de la DO, ha donat la benvinguda als assistents entre els que es trobaven representants del Consell de Mallorca, ajuntaments, cellers i viticultors de la comarca, productes de qualitat amb IGP /DOP, Cooperatives agroalimentàries, agraint al celler l’acolliment d’aquest acte i remarcant la importància de Wine Days per l’entitat. També ha agraït a les institucions del Govern, del Consell i als ajuntaments de la comarca, així com a tots els col·laboradors que fan possible aquest esdeveniment.

Els cellers de la DO Binissalem han celebrat el sus d'una nova edició dels Wine Days  | Josep Maria Natta
Mostra de cellers en el marc d’una edició anterior dels ‘Wine Days’ | Josep Maria Natta

Marga Amat, directora tècnica del Consell Regulador, ha entrat al detall del programa d’activitats que inclou: la “Festa Vi, Gastronomia i Música” al Claustre de St. Francesc de Palma, acte central de Wine Days, així com visites i tasts teatralitzats als cellers, vols en globus i rutes en bicicleta, Mindfulness & Wine, Poesia i tast, una catarsi a la que ens conduirà el poeta Sion Capçana, en el jardí de la Casa Museu Llorenç Villalonga; maridatge de vins i flors…

Activitats noves que es sumen a les ja clàssiques visites a cellers amb tast de vins, Wine & Rice, Tast de vins i formatges, excursió a Santa Eugènia i “torrada”, o la Marxa Nòrdica, que en la seva quarta edició traçarà un recorregut de 9 km entre Sencelles i Binissalem.

Amat ha reiterat l’agraïment a tots els que formaran part d’aquesta nova edició de Wine Days, que recupera la normalitat, i ha fet una menció al Banc dels Aliments de Mallorca, a qui es destinarà 1€ per copa venuda a la Festa del Claustre.

Activitat esportiva en el marc del cicle 'Wine Days' a Mallorca
‘Wine Days’ és molt més que vi, també és cultura, esport, patrimoni, música i paisatge | DO Binissalem

El torn d’intervencions l’ha tancat en Toni Martí, vinater de Can Fumat, qui ha manifestat el seu agraïment i orgull per formar part de la família de la DO Binissalem, i pel fet de recuperar la tradició familiar en l’elaboració de vi, oferint als assistents un vi negre Can Fumat Mantonegro 100%, primer vi del celler baix l’emparament d’aquesta DO.

El programa d’activitats Wine Days 2022 està disponible a la web, on també s’hi poden fer les reserves corresponents. Totes les activitats de tast de vins estan restringides a majors de 18 anys; i el Consell Regulador recomana un consum de vi moderat i responsable.

El projecte Wine Days 2022 comptarà amb una ajuda del Fogaiba mitjançant els fons FEADER.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa