El mes passat es varen presentar els cursos sobre vi de Wine SET (Wine & Spirit Education Trust). El projecte educatiu d’aquesta entitat té un reconegut prestigi arreu del món, fundada l’any 1969 i actualment està estesa a més de setanta països oferint els cursos en quinze llengües diferents. A les Balears hi són presents des de fa quasi una dècada i hi ha més de cinc-cents professionals qualificats.
Aquests cursos foren presentats per David Martín, mànager de WSET i Mario López, CEO de More Than Wines. En la presentació varen justificar la realització d’aquests cursos a les Balears a causa del creixent prestigi dels vins balears elaborats als cellers acollits en les denominacions d’origen i indicacions geogràfiques protegides i la necessitat de tenir persones amb alta qualificació en tots els establiments lligats al vi, com restaurants i hotels.
Formació que s’ofereix i porta cap al Master of Wine
Ofereix formació en quatre nivells: 1. Introducció bàsica. 2. Coneixements sobre varietats de raïm, regions vinícoles i tècniques de tast. 3. Estudi avançat sobre producció, estils i qualitat del vi. 4. Programa intensiu de dos anys al cap dels quals s’obté el Diploma. Aquest nivell es realitza a Anglaterra i s’imparteix en anglès. Aquests cursos són el pas previ per l’obtenció del títol de Master of Wine, organitzat per una altra institució, és la màxima qualificació que es pot aconseguir en el món dels vins. Per fer-se una idea de la importància i dificultat d’aconseguir aquest nivell basta dir que a l’Estat Espanyol just el tenen vuit persones. Pràcticament tots els ostentadors del títol MW, han cursat prèviament WSET. Els tres primers nivells es poden cursar a Palma, Menorca i Eivissa i n’hi ha enunciats per a després de l’estiu a la web: morethanwines.com

Tast de presentació clara per al consumidor
A la presentació es va fer un tast dirigit a professionals del sector: sommeliers, bodeguers, restauradors, distribuïdors, educadors en centres públics i periodistes, realitzat segons el sistema SAT (Tènica Sistemàtica de Tast) registrat per WSET, el qual consisteix a presentar els vins usant un vocabulari accessible i lògic posant èmfasi en els punts essencials del tast: color, aromes i sabors i la seva relació amb la seva captació pels nostres sentits. Aquest sistema permet presentar els vins de manera clara als consumidors finals. En el tast citat es va poder gaudir de tres vins balears i tres d’Austràlia i França. Es va poder comprovar que els vins de la nostra terra no tenen res a envejar als forans.