Balears Vadevi
El xef David Méndez guanya el concurs de cuina amb peix popular d’HORECA

El xef del restaurant La Fortaleza, David Méndez, ha estat el guanyador de la segona edició del Concurs de Cuina amb Peix Popular amb la recepta de moll a la mallorquina en tres actes, un esdeveniment que ha comptat amb el patrocini de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Medi Natural i que s’ha duit a terme amb el suport d’HORECA Balears i l’Associació de Cuiners Establerts a les Illes Balears (ASCAIB), i amb la col·laboració de la Direcció General de Formació Professional i Ordenació Educativa i les marques Millor quín i Peix Nostrum.

Amb l’objectiu de donar un impuls al consum de peix d’origen local, s’ha duit a terme la segona edició d’aquest Concurs, que posa en primer pla espècies de peix poc consumides actualment, però que eren habituals en la gastronomia de les Illes. Joan Llabrés, director general de Qualitat Agroalimentària i Producte Local, ha assenyalat que «avui dia són espècies molt econòmiques, però amb les quals es poden fer preparacions de gran qualitat. A més, són els peixos que han capturat tradicionalment els nostres pescadors i que en els darrers anys han estat desplaçats en el consum per altres que venen de fora de les nostres Illes».

 La recepta guanyadora: moll a la mallorquina en tres actes/CAIB

Les marques de qualitat i de garantia de traçabilitat

Cal destacar també el paper de les marques de qualitat del sector pesquer de les Balears, com ara Millor quín, marca registrada d’Opmallorcamar, i Peix Nostrum, d’Eivissa. Segons Llabrés, aquestes marques «garanteixen la traçabilitat dels productes pesquers i la seva màxima frescor i extraordinària qualitat».

En aquest sentit, la segona edició del Concurs de Cuina amb Peix Popular va dur a terme una sèrie de finals prèvies a Mallorca, Eivissa i Menorca, emmarcades en la Fira HORECA Balears 2024. Avui, ha tingut lloc la gran final al CIFP Juníper Serra, que ha comptat amb un jurat presidit pel director general de Pesca, Antoni M. Grau, entre altres autoritats i representants del sector.

Així, els sis cuiners finalistes han estat: per part de Mallorca, Kike Erazo, del restaurant Morralla, amb moll amb el ravioli del seu fetge i suquet, i David Méndez, del restaurant La Fortaleza amb la recepta guanyadora; en representació de Menorca, José María Borrás, del restaurant Santa Mariana, amb morena Wellington, i Patrick James, del restaurant Pan y Vino, amb sípia amb pèsols, i per part d’Eivissa, Noelia Arbós, estudiant de l’EHIB, amb peix en el seu hàbitat (mollera), i William Torres, del Ficus Food Lab & Restaurant, amb sèpia mestissa.

Les propostes més ben valorades al concurs/Cedida

Els peixos seleccionats per poder ser utilitzats en el Concurs han estat el congre, el besuc, la morena, l’oriola, el pop blanc, la boga, el polido, la pota, el gató, l’alatxa, el sorell, el maire, el tord, la variada, el pagell, el gerret, la rascassa, el moll de fang, el moll de roca i la sèpia.

Més notícies
Responsables d'OpMallorcamar amb la consellera Mae de la Concha, en funcions i altres convidats a la celebració/OPMM
OpMallorca Mar fa 20 anys reivindicant el sector de la pesca
Mig centenar de professionals assistiren a l'acte per reconèixer també la tasca feta pels expresidents de l'entitat
El jonquillo té un paper destacat en la gastronomia mallorquina tradicional, normalment sota la forma de 'raoles'/CAIB
S’unifica la normativa de pesca i marisqueig a la xarxa Natura 2000
També s’ha aprovat modificar quatre decrets més, entre els quals, el que dona l’autorització per començar la temporada del jonquillo el 18 de desembre

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa