Balears Vadevi
Xefs de Balears participen en el concurs de cuina en miniatura de Vitòria

La novena edició de Miniature Pintxos Congress que s’està celebrant aquests dies a Vitòria-Gasteiz, presenta novetats perquè acull el primer i únic concurs nacional de pinxos per equips. Així, deu equips de cuiners d’Andalusia, Astúries, Balears, Canàries, Castella i Lleó, Comunitat Valenciana, Euskadi, La Rioja, Madrid i Navarra es disputaran a Vitòria-Gasteiz la Miniature Cooking Championship.

Es tracta d’un esdeveniment que abans es denominava Iron Xef, i enfrontava a equips d’Àlaba, Biscaia, Guipúscoa i Navarra i que ara s’ha obert la resta del territori estatal.

Miniature Cooking Championship és un concurs amb un format singular. Els equips, de tres cuiners de diferents restaurants, han d’idear dos pinxos elaborats amb una cistella de productes sorpresa que reben de l’organització. Tenen per a això tan sols tres hores i han de fer quaranta pinxos.

Aquestes noves creacions formen part dels sopars a base de pinxos que s’ofereixen en diversos restaurants de Vitòria, els dies 31 d’octubre i 1 de novembre. Avui, dia 1 de novembre, és el dia en el qual concursen els cuiners de Balears.
Els comensals d’aquests sopars decideixen amb el seu vot què pinxo de cada equip passa a la fase final de la competició. Aquesta última fase se celebrarà demà, dia 2 de novembre en el Palau de Congressos Europa de Vitòria-Gasteiz.

Taco de corvina marinada per sorprendre un jurat exigent, de Ricardo Rossi/Cedida

Pinxos amb producte local de Balears

Per part de les Illes Balears hi participen Ricardo Rossi (Valldemossa Hotel Restaurante, Palma de Mallorca), José Cortés (Diablito, Palma Mallorca) y José María Borrás (Santa Mariana, Menorca).

Aquesta “delegació de Balears” a més presentarà dues creacions al concurs. La primera, tal com informa José Cortés, president d’ASCAIB, és Taco de quilos amb corbina marinada al fonoll, crema de sípia amb ceba, ceba envinagrada, maio de gamba vermella. I la segona, Ensaïmada amb mé rostit a baixa temperatura, sobrassada de Mallorca, xocolata coent i cevitxe de peres.

Per altre costat, enguany, el congrés també surt de Vitòria-Gasteiz per a portar a diferents localitats alabeses el millor de la cuina en miniatura. A més, tindrà a Lanzarote com a gastronomia convidada.

Raola de moll curat, mousquetiere dels seus fetgets i gel de combava, de José Maria Borrás/Cedida

A més, en col·laboració amb l’associació Dones en Gastronomia, Miniature ha creat un nou reconeixement, el premi ‘Cuineres en l’ombra’, que enguany serà doble. Els noms de les guanyadores es mantindran en secret fins al dia de la clausura.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa