Balears Vadevi
La XV Diada Agroeco se dedicarà a la ramaderia extensiva

Dotze productes opten enguany a ser el Producte Ecològic de l’any 2022. Ja fa uns dies que el jurat es va reunir per tastar, comparar, deliberar i triar finalment l’adjudicatari del premi, que es farà públic coincidint amb la Diada Agroeco 2022. El lliurament tendrà lloc diumenge 24 d’abril a les 13 hores al celler Mesquida Mora, que serà seu de l’esdeveniment per segon any consecutiu.

Enguany, hi participen productes de Jaume de Puntiró, Can Axartell, Forastera Craft Beer Mallorca, Mallorca Distillery Palma Gin, Ses Terres, Sense Nom Mallorca, Agromallorca, Es Garrover de Mallorca i Associació Estel de Llevant.

El jurat que avalua les candidatures presentades, reunit durant la deliberació | cedida

D’altra banda, el jurat el conforma l’Ajuntament de Porreres, el CBPAE, l’Associació Varietats Locals, el GOB Mallorca, la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació del GOIB, Terra Nostra supermercat, Vicepresidència i Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius, l’estudi creatiu Masmiquel & Mendiara i Ca Na Toneta.

Serà una bona ocasió per prendre la temperatura al sector de l’agricultura eco i l’agroecologia als carrers de Porreres. Tot i que el programa complet sortirà publicat en els pròxims dies, ja sabem que hi haurà més de 80 paradetes, taules rodones, exposicions, tasts, cercaviles i activitats infants. Tot plegat un programa pensat per a totes les edats.

El tema que vertebrarà la diada d’enguany és la ramaderia extensiva. Per això totes les activitats que s’han preparat tenen l’objectiu d’obrir un espai de debat fructífer sobre la importància de la ramaderia més present a les nostres illes.

Cartell de la XVena edició de la Diada/cedida

A més a més, es dona la circumstància que l’edició d’enguany es comparteix programació durant tota la setmana amb la Fira estatal de la biodiversitat cultivada que organitza Varietats Locals. La setmana següent també hi haurà el XIV Congrés Internacional de SEAE.








Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa