Balears Vadevi
Comença la Fira Arrels: tastos, cuina en directe i petits productors locals

Ha arribat el dia. La cinquena edició de la Fira Arrels, la que vol “tornar a la normalitat” omplirà Menorca aquest cap de setmana del 30 d’abril i 1 de maig al recinte firal de Maó. Organitzada pel Consell Insular de Menorca, comptarà amb un programa de cuina d’alt nivell, amb reconeguts professionals de Menorca i d’altres territoris de la Mediterrània. Joan Roca, xef del restaurant gironí El Celler de Can Roca, millor restaurant del món en tres ocasions, en serà el cap de cartell.

Fins a deu demostracions de cuina en directe tindran lloc a l’Aula de Cuina de la fira. Hi passaran cuiners de Menorca com Pere Bolet del restaurant s’Arravaló (Es Castell) i Jesús Garcia del restaurant Cabòira (Ciutadella) que estarà acompanyat del seu germà Isaac Garcia, cap de sala del restaurant. També, s’hi comptaran dues joves promeses de l’illa: Jose Maria Borràs, del restaurant de l’agroturisme Santa Mariana (Alaior) i Cristina Llorens, guanyadora del concurs Jove Xef menorquina 2021. Finalment, en representació de Menorca, cuinarà en directe Blanca Mayandía, cuinera d’arrels menorquines coneguda pels seus programes a Canal Cocina.

L’estrellat Joan Roca participa a la cinquena edició de Fira Arrels | El Celler de Can Roca

Convidats d’arreu de la Mediterrània

Aquest any la programació de l’Aula de Cuina de la Fira Arrels configura una mostra de cuina diferents territoris de la Mediterrània. Hi haurà convidats de les illes veïnes com Eduardo Martínez (Brut Restaurant, Mallorca) i Sara Valls (Janís, es Pujols, Formentera); d’una mica més lluny hi participarà Lluís Fernández (Els Pescadors, Costa Brava), especialitzat en la llagosta. Les cuineres Ronit Stern i Mariana Maio (La Balabusta, Barcelona) oferiran una mostra de cuina israeliana. Sylvia Oussedik i Maggie Schmitt també participaran a l’Aula de Cuina d’Arrels amb una sessió sobre la cuina de Gaza, amb la qual mostraran la cuina de Palestina i Israel. De València, Vicky Sevilla (Arrels *, Sagunt. València), que és la cuinera més jove de l’Estat amb estrella Michellin.

Joan Roca (El Celler de Can Roca ***, Girona) clausurarà la programació de l’Aula de Cuina i també de la fira el diumenge 1 de maig amb la conferència ‘La sostenibilitat al millor restaurant del món’.

Totes les demostracions de cuina duraran aproximadament 45 minuts i seran gratuïtes per a tots els assistents de la fira. A més d’aquest programa de cuina, paral·lelament, a l’Aula de Tast, hi tindran lloc tastos guiats amb els productes de la fira i, a l’Aula Infantil, s’hi organitzaran activitats per als més petits. Enguany Arrels recupera les xifres d’abans de la pandèmia i comptarà amb més de 45 expositors de producte local que configuraran una àmplia mostra de la varietat del producte menorquí.

El formatge estarà present a la fira d’expositors | Arrels

La fira, un aparador de la diversitat local

Arrels es convertirà en un aparador de la diversitat del producte de Menorca i els diversos expositors oferiran, a més dels seus productes, degustacions elaborades que els visitants podran comprar i tastar.

Hi haurà des dels productes més tradicional com onze formatges diferents, quatre cellers de vi, embotits, cervesa, carn i peix, fruita i verdura o rebosteria; fins a productes singulars com microbrots, bolets, safrà, plantes aromàtiques, o brou en pols, entre d’altres. A més, Girona serà el territori convidat i a través del segell de qualitat Girona Excel·lent portarà sofregits, mel i vi de garnatxa.

Enguany, un 20% dels expositors que participen en Arrels ho fan per primer cop.

Espai per tastar

Amb l’objectiu que els visitants no només coneguin la varietat de productes sinó que en puguin aprendre totes les seves particularitats, a l’Aula de Tast hi tindran lloc degustacions guiades, maridatges i xerrades de la mà dels mateixos productors. S’hi succeirà des d’un tast de productes de la mar i de vins, a un taller de cocteleria amb licors, a un tast de formatges de cabra, a una degustació de maoneses i olis de Menorca. També s’hi podrà seguir un tast de productes del segell de Girona Excel·lent i un tast de cerveses artesanes.

A l’Aula de tast s’hi podran viure sessions guiades | Arrels

Fira per a tots els públics

Els més petits també tindran el seu espai a Fira Arrels. L’Aula Infantil donarà cabuda a tallers gastronòmics perquè els fillets i filletes també puguin aprendre i tastar els productes locals. A més, durant les hores del migdia es podrà gaudir de música en directe. Dissabte hi haurà el conegut saxofonista menorquí, Marc Bosch i, diumenge, el grup de jazz La Dolce Evita.

Informació pràctica

La Fira Arrels tindrà lloc al recinte Firal de Maó, obrirà les portes dissabte 30 d’abril a les 10.00 h i s’allargarà fins a les 21.00 h. Diumenge dia 1 de maig, l’horari serà de 10.00 h a 19.00 h. S’hi pot accedir per un preu d’entrada de 3€ i inclourà 3 tiquets de tast que els visitants podran intercanviar per degustacions en els expositors.

Es podran adquirir més tiquets de tast per 1 € cada tiquet a l’entrada del recinte. Les activitats de l’Aula de Cuina i l’Aula de Tast seran gratuïtes i els tallers infantils tindran un cost de 2€.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa