El Govern de les Illes Balears i el sector pesquer han explicat a representants del sector de Catalunya el model de gestió de pesca de la llagosta vermella (Palinurus spp) en aigües interiors de l’arxipèlag. El director general de Pesca, Antoni M. Grau, acompanyat pel president de la Federació Balear de Confraries de Pescadors de les Illes Balears, Domingo Bonnín, s’ha reunit a Ciutadella amb el director general de Política Marítima i Pesca Sostenible de la Generalitat, Antoni Espanya, i representants del Grup Acció Local Pesquer de la Costa Brava. Durant la trobada s’han donat a conèixer les característiques del model vigent a les Illes Balears davant l’interès del sector pesquer català per implantar-lo a Catalunya.
El director general, Antoni M. Grau, ha valorat la jornada com a molt positiva, i ha manifestat que «a la cultura mediterrània la llagosta vermella sempre ha estat reconeguda com un producte amb una excel·lent qualitat». A més, ha afegit que «a Menorca és un producte de proximitat vinculat amb la identitat de l’illa».

Mesures que asseguren la supervivència de l’espècie d’alt valor pesquer
Grau ha detallat que el pla de gestió de pesca de la llagosta vermella de les Illes Balears estableix, entre altres qüestions, un període de veda i unes talles mínimes. Concretament, la pesca de la llagosta vermella només es pot practicar entre els dies 1 d’abril i 31 d’agost, ambdós inclosos, sense limitacions de fons. Per poder-les pescar, la closca ha de fer com a mínim 90 mm. A més, queda prohibida la captura, retenció a bord i comercialització de femelles de llagosta ovades en qualsevol època i de qualsevol mida.
A més, els assistents a la trobada, han reiterat el seu compromís de continuar fent feina de manera conjunta en altres qüestions d’interès comú, com la petició a la Unió Europea que incrementi els dies de pesca de les barques d’arrossegament i modifiqui el pla de gestió de pesca al Mediterrani occidental.