Balears Vadevi
Binifadet amplia el negoci de restauració amb l’explotació de dos nous establiments a Menorca

Hi ha qui davant les adversitats, sap aprofitar bé les oportunitats i aquest és el cas dels propietaris del celler Binifadet, que a la oferta gastronòmica que ja ofereixen des de fa temps dins les seves instal·lacions, hi afegiran aquest estiu la gestió de dos nous projectes. En aquest cas ho faran a través d’una nova societat que han creat Lluís Anglès, Patricia Menéndez i Xavier Llansó que es diu Bonita Menorca i que vol posar en valor llocs o espais emblemàtics de l’illa per tal que siguin redescoberts a partir de tres eixos estratègics que per a ells, defineixen molt bé el que és l’essència de la illa.

En primer lloc el camp, on la família Anglès va arrencar la seva singladura al voltant del món de l’enologia amb la creació de Binifadet. Un somni fet realitat quaranta anys abans quan Carlos Anglès plantava els seus primers ceps a la casa familiar i que l’any 2004 va començar a donar forma al municipi de Sant Lluis.

Disset anys més tard, alguns dels seus vins estan entre els millor valorats de les Illes Balears per la Guia Peñín i la seva capacitat de producció l’ha convertit en el celler amb més volum al voltant de les 100.000 ampolles l’any, la meitat de tot el que es produeix avui dia sota la Indicació Geogràfica Protegida Vi de la Terra Illa de Menorca. A més, al voltant de la vinya han sabut consolidar un espai gastronòmic de referència obert pràcticament tot l’any que pràcticament s’ha convertit en visita obligada per a qualsevol que visita la Illa.

Binifadet suma la restauració al projecte vitivinícola | Binifadet
Binifadet aposta per la restauració i el producte local, en paral·lel al seu projecte vitivinícola | Binifadet

La cultura i la mar que també defineixen Menorca

El segon eix del seu projecte passa per la cultura com un dels trets més característics de la societat menorquina amb el teatre d’òpera més antic d’Espanya i amb un volum d’activitats culturals i musicals extraordinaris a tots els municipis que sobrepassa el que seria habitual per un territori petit com aquest. A tota aquesta riquesa cultural s’afegeix ara Hauser & Wirth Menorca, un centre d’art ubicat a la Illa del Rei dins el port de Maó que la influent parella de galeristes suïssos Iwan i Manuela Wirth obrirà el proper 19 de juliol. L’obertura anirà acompanyada d’un servei de restauració que han confiat als gestors de Binifadet. “En aquest cas nosaltres acompanyarem aquest projecte cultural des de la cuina i ho farem amb un filosofia molt d’oferir el bo i millor del producte de Menorca. El repte és complex perquè l’espai és molt singular però resulta, sens dubte, apassionant” comenta Lluís Anglès.

L’altra línia d’actuació vol ser el mar com un dels atractius més potents que té la Illa i en aquest sentit, estan també treballant a contrarellotge per gestionar un espai davant el mar, a la costa menorquina, que esperen poder inaugurar a principis de juny. “Ens fa especial il·lusió perquè ens agraden molt aquests moments màgics d’estiu tant mediterranis, amb un copa de vi a la ma, gaudint amb els amics de la gastronomia, del soroll de les ones, de la posta de sol” explica Lluís Anglès.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa