Balears Vadevi
Binitord enllesteix l’ampliació del seu celler
El nou edifici s'inspira en una taula menorquina
El nou edifici s’inspira en una taula menorquina | David Baret

!--akiadsense-->

Més tard del que estava inicialment previst, les obres d’ampliació del celler Vinyes Binitord de Ciutadella han quedat enllestides aquest mes de desembre, després de dos anys i mig de tramitació i nou mesos de treballs. Una ampliació que ha consistit en la construcció d’una nova nau damunt l’actual celler, que té la peculiaritat d’estar soterrat i que li permetrà disposar de 280 metres quadrats addicionals, que serviran tant per poder fer créixer la seva capacitat de producció com al mateix temps, fer feina d’una manera més còmode.

El projecte ha estat co-dirigit per l’arquitecte Guillem Coll i l’enginyera en industries agroalimentàries, Clara Salord amb un volum d’inversió al voltant dels 300.000 euros. “Estem molt contents del resultat final perquè amb l’estructura de l’edifici hem pogut reproduir una taula talaiòtica, un element característic del paisatge a Menorca que alhora està reflectit a l’etiqueta dels nostres vins” ha explicat Toni Salord, propietari del celler. L’ampliació també els permetrà poder obrir-se a visites guiades que fins ara havien de ser en petit format per les limitacions d’espai que tenien.

Nova anyada

Aquests dies també han sortit al carrer les primeres ampolles del Binitord Blanc i el Binitord Rosat de la collita 2018. Un blanc del qual s’han embotellat 15.000 unitats i un rosat, on n’han sortit 4.000 ampolles. “Les produccions han crescut un 17 i un 25 per cent, respectivament. La nota de color la donat el rosat, que ens ha quedat molt pàl·lid” explica Salord. Pel que fa al seu negre, en breu veuran la llum 12.000 ampolles de la collita de 2016.

El celler té plantades cinc hectàrees de vinya a la zona sud de Ciutadella, a mig camí del Far d’Artrutx, amb les que elaboren cinc tipus de vins diferents, tres de negres, un blanc i un rosat. Pels negres s’empren les varietats d’ull de llebre, merlot, syrah i cabernet i pel blanc el chardonay, macabeu, malvasia i moll. El rosat porta les varietats d’ull de llebre, syrah, merlot i cabernet sauvignon.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa