Balears Vadevi
Binitord posa en marxa les obres d’ampliació del seu celler
Binitord

!--akiadsense-->

Després de dos anys i mig de tramitació, Vinyes Binitord de Menorca ha començat l’ampliació de les seves instal·lacions que li permetran construir una nova nau de 250 metres quadrats on hi podrà encabir tot el procés d’elaboració dels seus vins. D’aquesta manera, aquest elaborador de Ciutadella guanyarà un valuós espai al seu actual celler que podrà destinar íntegrament a poder fer criança dels seus vins.

Binitord

!--akiadsense-->

El seu gerent, Toni Salord i actual President de l’associació de productors Vi de la Terra Illa de Menorca confia poder tenir enllestida la primera fase de les obres a principis del mes d’agost amb l’objectiu que quan arribi la verema de final d’estiu, es pugui portar a terme sense problemes. “L’objectiu es poder ampliar la nostra capacitat de producció de les 20.000 a les 30.000 ampolles pel proper any i aprofitar tot l’espai disponible del nostre celler pel procés de maduració dels vins” explica Salord. “Quan vam posar en marxa el projecte de Binitord l’any 2007, vam optar per un model de celler soterrat, que no estigués exposat a les oscil·lacions de temperatura i que ens assegurés una millor qualitat final” afirma Salord.

Binitord

!--akiadsense-->

Un celler premiat

Fundat l’any 2002, el celler de Binitord té plantades cinc hectàrees de vinya a la zona sud de Ciutadella, a mig camí del Far d’Artrutx, amb les que elaboren cinc tipus de vins diferents, tres de negres, un blanc i un rosat. Pels negres s’empren les varietats d’ull de llebre, merlot, syrah i cabernet i pel blanc el chardonay, macabeu, malvasia i moll. El rosat porta les varietats d’ull de llebre, syrah, merlot i cabernet sauvignon. Els seus vins han estat mereixedors de diferents medalles d’or o plata a la Wine Spirits Competitions Catavinum i el seu blanc va rebre l’any 2014 92 punts de la coneguda Guia Peñin. Fa tres anys van decidir llençar al mercat un vermut negre macerat amb 25 herbes, espècies i fruites que poc a poc ha aconseguit fer-se un lloc entre els consumidors menorquins.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa