Balears Vadevi
Els productors menorquins reben de mitjana 12 cèntims més pel litre de llet

En el primer any des de l’aprovació del Pla Provilac s’ha apujat fins a 12 cèntims per litre de llet que es paga de mitjana als productors de Menorca, passant dels 0,30 euros anteriors al pla als 0,42 de mitjana aquest passat mes de juliol, segons les darreres xifres recollides.

Aquesta actualització ha format part de l’agenda de la darrera trobada entre la conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació i les organitzacions professionals agràries i cooperatives de l’Illa, després que fos entre ambdues parts que s’acordés el contingut del pla de suport en vistes a garantir una viabilitat, modernització i comercialització del sector lacti de Menorca.

El director general d’Agricultura, Fernando Fernández, en la reunió amb el sector lleter de Menorca | Foto: CAIB

Viabilitat i rendibilitat del sector

Aquesta pujada del preu mitjà, segons el director general d’Agricultura, Ramaderia i Desenvolupament Rural, Fernando Fernández, “és el resultat d’un gran esforç de totes les parts i ens apropa més a l’objectiu final comú, que és la viabilitat i rendibilitat de tot el sector lleter de Menorca”.

En aquest sentit, ha recordat que “el més important d’aquest pla és la voluntat clara de totes les parts de seguir pujant el preu progressivament perquè tothom pugui tenir beneficis i ser rendibles”. Pel que fa al tancament de la planta envasadora de llet UHT ‘Menorca Llet’ que existia fins ara a l’illa, tothom a la reunió ha coincidit que es tracta d’una “bona notícia” per a l’objectiu de rendibilitat i viabilitat de tot el sector, i Fernández ha celebrat que la intenció de la cooperativa elaboradora Coinga sigui la de transformar en formatge i altres productes lactis tota la llet que rebi, sense haver d’importar més llet de la Península, “apostant per la llet d’aquí, per diversificar productes i perquè tinguin més valor afegit”, ha dit.

Els preus continuen a l’alça

El director general ha informat de l’encàrrec d’un informe al Servei de Ramaderia de la conselleria per tal de poder tenir una “foto ajustada” del que ha passat en el darrer any al sector lleter i ramader de Menorca i de les Balears. També ha celebrat la nova pujada de preu anunciada recentment per Coinga de cara al proper mes d’octubre, amb dos cèntims addicionals per litre, i ha volgut remarcar el “gran canvi de tendència” al sector, “passant d’una situació insostenible a tenir esperança”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa