Balears Vadevi
Cinc finalistes aspiren a Jove Xef Menorquí 2022

Aquest dimecres 9 de març s’ha desvetllat el nom de les cinc persones finalistes que aspiren al títol de Jove Xef Menorquí de 2022. Ha estat en el marc d’un acte on hi participaven tots els candidats i que ha comptat també amb la presència del conseller d’Economia i Territori, Josep Pastrana, i la gerent de la Fundació Foment del Turisme de Menorca, Elena Costa.

Els cinc joves seleccionats són:

  • Abel González Granja, 20 anys. Estudiant del Grau de Cuina i Restauració i alumne d’alta cuina de l’Escola d’Hostaleria de Balears. Ha treballat com a ajudant de cuina en restaurants com Rels i Sa Pedrera des Pujols, a Menorca, i Zaranda, a Palma.
  • José Mª Borrás Villaroel, 22 anys. Format a l’Escola Hoffman, actualment és cap de cuina de l’Agroturisme Santa Marina i ha creat una empresa de càtering a domicili. Ha treballat en restaurants com a Pan y Vino i Sa Pedrera des Pujol.
  • Júlia Salord Farré, 23 anys. Actualment és estudiant del Grau Superior en Direcció de Cuina en l’IES Maria Àngels Cardona, i té el Grau Mitjà en Cuina i Gastronomia de l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona. Ha realitzat pràctiques en les cuines de Es Tast de Na Silvia (Menorca), L’Ham i Nomo Gràcia (Barcelona).
  • Quim Coll Allès, 23 anys. Estudiant del Grau Superior de Direcció de Cuina en l’IES Maria Àngels Cardona. He treballat a les cuines de Can Tomeu, Liorna, Isabella i Delit.
  • Pau Sintes Juanico, 21 anys. Estudiant del Grau en Ciències Culinàries i Gastronòmiques en la Universitat de Barcelona, té experiència laboral en muntatge de càterings en S’Ambosta Obrador (Sa Llagosta) i en cuines com la de l’hotel rural Fontenille Menorca, Sa Lliga Marítim i S’Algar Catering.

La final per a triar al Jove Xef tindrà lloc aquest dissabte 12 de març, a partir de les 9:00h del matí en l’IES Ma Àngels Cardona de Ciutadella, i veurà com totes les persones aspirants cuinen la recepta triada pel jurat, una panera de peix, elaborada de dues maneres: una versió clàssica i una altra innovadora, aportant el seu estil propi i creativitat.

Al voltant de l’esdeveniment s’ha programat una sèrie d’activitats que sumaran difusió al concurs i al mandat de Menorca Regió Gastronòmica Europea. Així, tot el procés de selecció es podrà seguir en directe a través del canal de Youtube ‘Menorca European Region of Gastronomy’ i des del Claustre del Carme de Maó.

Durant la jornada, hi haurà tres punts de connexió: la cuina de l’IES Ma Àngels Cardona, on els aspirants elaboraran les seves receptes; el menjador de l’institut, obert al públic general que vulgui assistir a l’esdeveniment; i el Claustre del Carme de Maó.

A Ciutadella, el concurs comptarà amb la presència de Clara Aymamí, com a presentadora, i amb Sílvia Anglada i Toni Tarragó, del restaurant Es Tast de na Sílvia, com a mestres de cerimònia. El públic assistent podrà seguir des del menjador de l’institut tot el que ocorri en la cuina. A més, s’ha programat a les 12:00 hores la xerrada ‘De Fra Roger a la nova cuina de Menorca’, a càrrec d’Antoni Juaneda, de Cómete Menorca.

A Maó, l‘actriu Malu Morro amenitzarà la retransmissió en streaming del concurs al Claustre del Carme, des de les 10 del matí fins que es conegui el resultat, al voltant de les 15.30 hores. S’ha organitzat una activitat de cuina per a fillets amb Bàrbara Lluch; un showcooking amb Víctor Bayo, que elaborarà la mateixa recepta que els aspirants; i concert i vermut amb Ismael de la Torre Trio.

El/la guanyador/a de l’III Concurs Jove Xef de Menorca haurà d’estar a la disposició dels seus mentors al llarg de l’any per a rebre la formació oportuna per a participar en el certamen europeu en representació de Menorca, el “European Young Chef Award”, que tindrà lloc entre el 10 i el 13 de novembre en Trondheim-Trondelag (Noruega).

La persona guanyadora del certamen s’unirà així al paper d’ambaixadora de la cuina i la cultura gastronòmiques de Menorca, tasca que ja exerceixen les seves antecessores, les joves menorquines Clara Florit (Jove Xef 2019) i Cristina Llorens (Jove Xef 2021).

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa