Balears Vadevi
El formatge de Maó recupera mercat

La comercialització del formatge DO Formatge Mahón- Menorca recupera mercat després d’un any en el descens de les seves vendes, marcat per les conseqüències de la irrupció de la pandèmia mundial.

Així ho han explicat el conseller d’Economia i Territori, Josep Pastrana, acompanyat pel President del CRDOP Queso Mahón-Menorca, Bosco Triay i la gerent del CRDOP, Piedad López, en un acte on s’ha compartit els resultats de la comercialització d’aquest producte durant el 2021.

Pastrana ha mencionat que ‘gràcies a iniciatives com l’acord PROVILAC o el manteniment dels ajuts al Consell Regulador oferim acompanyament a un sector que s’està veient greument afectat per les conseqüències de la pandèmia i el constant augment dels costos de producció’ i ha anunciat que ‘la pròxima convocatòria d’ajuts augmentarà aquest any de 85.000 € a 300.000 € per a la comercialització, promoció i obertura de nous mercats’.

Aquest augment econòmic de la convocatòria ha estat possible gràcies a l’aportació extra del Consell Insular, i la incorporació de 200.000 € provinents del Govern balear. D’aquesta manera es vol mantenir el suport i impulsar un dels sectors estratègics per a l’economia de Menorca.

Les dades del CRDOP

En total, per al 2021, s’han produït 2.966.212 kg de formatge (956.586 peces) i s’han comercialitzat 2.377.634 kg (927.735) dels quals el 66% és de Formatge Mahon-Menorca i el 34% artesà. D’aquesta manera, el total del formatge comercialitzat ascendeix a 15.692.384,4 €. Cal destacar que el 22% del producte s’ha comercialitzat a Menorca, el 44% a la resta de les balears, el 12% a Catalunya, el 10% a la resta de la Península, i el 12% és exportació.

Tenint en compte els resultats, apunten, s’observa una recuperació global respecte a l’any anterior amb un augment del 15%, tot i que encara no es recuperen els nivells del 2019, quan ja es portaven diversos anys consecutius de descens en la comercialització. Tot i així, destaquen el rècord en la comercialització del formatge artesà arribant per primera vegada als 818, 50 tones.

En els resultats també han observat diferències en l’evolució dels diferents mercats. Els que encara no han recuperat els nivells del 2019 són pròpiament les Balears i la resta de la Península, a excepció de Catalunya, on hi ha augmentat les vendes en un 3% respecte a 2019.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa