Balears Vadevi
El ‘Food Film Menu’ premia el curt menorquí ‘Sa Caseta de Vorera’

Menorca torna un any més amb premi del certamen internacional Food Film Menu que tot just acaba de fer públics els guanyadors de l’edició d’enguany. El curtmetratge ‘Sa Caseta de vorera’, una producció de Bendito Films, ha destacat en una de les categories del concurs, la de ‘Joves agricultors i pescadors’ i ara opta al al màxim guardó que atorga el públic. L’internacional Food Film Menu està organitzat per l’Institut Internacional de Gastronomia, Art, Cultura i Turisme (IGCAT).

Sa caseta de sa vorera Food Film Menu 2022 | captura

Gastronomia, pesca i amistat

El jurat ha destacat que Sa caseta de vorera és una pel·lícula de ficció amb una “preciosa narració” sobre dos joves que inicien el seu propi negoci a Menorca, Regió Europea de la Gastronomia 2022. Una història, diuen, en la qual hi destaquen elements i valors com la joventut, l’educació, l’aprenentatge, l’amistat, el suport, el fet de compartir i altres relacionats amb la gastronomia i la pesca.

Mai Damgaard, directora i fundadora del festival, en justificava la decisió dient que “és especialment agradable veure com aquesta pel·lícula podria animar els joves a prendre la pesca com una opció de vida, i aquest era l’objectiu d’aquesta categoria”, i continua dient que “la pel·lícula conté imatges i música inspiradores, està ben editada i connecta bé amb la famosa gastronomia de l’illa. El disseny de so i els colors son excel·lents”. I, per últim, dirà, “l’storyboard i el disseny dels plans són genials. Bon disseny d’il·luminació. En general, una gran producció que transmet emoció!”

“Sa caseta de vorera” encara té la possibilitat d’aconseguir el premi general del certamen a través de les votacions populars dels espectadors. I és que ara s’ha obert un sistema perquè el públic triï entre els deu curtmetratges que han obtingut premi en alguna de les categories i votar pel preferit. La votació està oberta fins el dia 30 de setembre en aquest enllaç web.

Frame del curt premiat ‘A Food and Love Story’ | captura

Bendito Films premiat el 2021 amb ‘A Food and Love Story’

El curtmetratge de Bendito Films va ser escollit per representar Menorca en el ‘Food Film Menu 2022’ en una convocatòria organitzada per l’Associació Leader Illa de Menorca, en col·laboració amb el Consell i la Fundació Foment del Turisme de Menorca.

La iniciativa s’ha finançat amb fons FEADER, en el marc del Programa de Desenvolupament Rural de les illes Balears, i s’emmarca en el projecte ‘Suport a Menorca Regió Europea de Gastronomia 2022’ de l’Associació Leader Illa de Menorca. Cal assenyalar que el curtmetratge de Bendito Films A Food and Love Story fou seleccionat com la millor peça audiovisual europea al certamen ‘Food Film Menu 2021’. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa