Balears Vadevi
Menorca dedica una gran festa al formatge de Maó

Avui comença i fins al dia 23 d’octubre, Maó acollirà la I Fira del Formatge Mahón-Menorca, un esdeveniment dedicat exclusivament al producte estrella de l’illa que neix amb la voluntat d’esdevenir una cita de referència a Balears.

La trobada, pensada tant per al públic en general com per als professionals del sector, comptarà amb una programació que inclourà mostres de cuina, tastos de producte, tertúlies, taules de debat, música, activitats i tallers en família. L’esdeveniment està inclòs en la programació del mandat de Menorca com a Regió Europea de la Gastronomia.

Cartell de les jornades

La fira disposarà d’estands de formatgeries amb Denominació d’Origen Mahón-Menorca a la plaça de s’Esplanada, així com d’altres projectes formatgers que formen part de l’associació AREQ (Asociación Ruta Europea del Queso), de la qual Maó forma part des de l’any 2015. Així mateix, la plaça de la Constitució acollirà les formatgeries de Menorca amb altres modalitats de formatge.

La cita s’inaugura aquest divendres 21 d’octubre a les 17.00 hores, als dos espais: la plaça de s’Esplanada i la plaça de la Constitució. El capvespre es desenvoluparà entre conferències, teatre de carrer i música en directe.

El segon dia, exposició de ramat boví i tast de vins

La segona jornada obrirà portes a les 10.00 i tancarà a les 20.30 hores; durant aquest segon dia hi haurà una exposició de ramat boví, cercaviles de gegants, tast per a professionals i tast de vi i cerveses, i un taller familiar. A més, es farà una mostra de cuina, a càrrec del Jove Xef Menorquí 2022, Pau Sintes, i la xef Sílvia Anglada, entre moltes altres activitats.

El darrer dia, el 23, es desenvoluparà entre les 10.00 i les 14.00 hores, entre mostres, passacarrers, tasts i tallers en família; i tot plegat, ben amenitzat amb música en directe.

Un espai de divulgació

La Primera Fira del Formatge Mahón-Menorca també pretén ser un espai de divulgació sobre el producte. En aquest sentit, s’imprimiran 1.200 exemplars d’una auca sobre la història del formatge de Menorca, per repartir-los als centres escolars de primer cicle.

Eroski, formatge de Maó
Eroski aposta pel formatge local | Foto: Agència DISSET

Eroski vendrà 340.000 quilos de formatge de Mahón-Menorca

Amb motiu d’aquesta primera Fira, Eroski Center Sant Lluís ha acollit aquest dijous 20 d’octubre un acte de promoció i degustació del formatge Mahón-Menorca DOP durant la qual Alfredo Herráez, director d’Eroski a les Balears, ha compartit les previsions de venda d’aquest producte per al present any 2022. Segons Herráez preveuen un increment del 2% amb relació al passat exercici, assolint una xifra total que supera els 340.000 quilos.

Eroski disposa a Menorca de 9 proveïdors locals i maduradors de formatge Mahón-Menorca DOP i distribueix a Balears un total de 10 marques comercials d’aquest formatge. Així, als supermercats Eroski de les illes es poden trobar tant el formatge Mahón-Menorca DOP pasteuritzat com el formatge Mahón-Menorca DOP Artesà, aquest darrer fet amb llet crua de la mateixa explotació ramadera.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa