La proposta Saffron Island Gin, del productor Omar Zola (iSafrà) ha aconseguit el segon premi als World Food Gift Challenge Awards 2022 que organitza l’IGCAT, l’Institut Internacional de la Gastronomia, la Cultura, les Arts i el Turisme. Omar Zola ha estat l’encàrrec de recollir el premi en nom de la productora de safrà de Menorca durant la gala celebrada al restaurant Aqua Marítim del port de Maó. Aquest ha estat un més dels actes organitzats durant la trobada de regions europees i mundials de gastronomia que ha tingut lloc aquesta setmana a l’Illa.

El primer premi del certamen ha estat per a This is Coimbra – Food Stories de Cordel Maneirista (de Coimbra), mentre que el jurat ha concedit el tercer premi a Luomus Koivu Plat de Ville Naumanen, de Samaia, candidata a regió europea de gastronomia 2024.

En total, 31 productes de diferents regions han competit en aquest concurs impulsat per l’IGCAT amb l’objectiu de donar suport als petits productors i artesans locals capaços de produir productes excepcionals que connectin amb les seves regions i creen valor afegit per als territoris. Durant la gala s’han lliurat els set premis corresponents a les categories de: millor marca creativa; embalatge més sostenible; millor storytelling; millor sabor; millor promoció de la regió; millor innovació; i millor interpretació contemporània d’artesania tradicional.


El lliurament de premis ha comptat amb la presència del conseller d’Economia i Territori, Josep Pastrana; la directora d’Economia, Pilar Pons; la gerent de la Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM), Elena Costa; i el responsable del Centre Artesanal de Menorca, Quim Salort; a més de la presidenta d’IGCAT, Diane Dodd, en un acte que ha reunit tots els participants a la Platgorm Meeting i representants dels stakeholders de Menorca ERG.

Amb el guardó per a iSafrà , Menorca continua recollint premis en aquest certamen després del primer premi aconseguit l’any passat amb “Un tec ”, de la Cooperativa del Camp de Menorca; i dels premis especials per a les propostes presentades per Ovidi Pons i Es Fangueti i que, el 2020, fossin reconegudes les peces artesanes de Silvia Vivó i Núria Deyà.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa