Balears Vadevi
La Fira Arrels de Menorca prepara una nova edició per la primavera

Aquest 2021 es va poder celebrar, però en una edició especial i format reduït degut encara a la situació sanitària del moment. Enguany, però, sembla que podrà recuperar el seu format habitual. El departament d’Economia i Territori del Consell Insular ha activat una nova edició de la Fira Arrels, aquesta trobada anual amb el producte local i la gastronomia menorquina que preveuen organitzar el cap de setmana 30 d’abril i 1 de maig al Recinte Firal de Maó.

La V edició de la Fira Arrels programarà activitats entorn els tres espais habitual, que són l’Aula de Cuina, l’Aula de Tast i l’Aula Infantil. A l’espai de Cuina, hi tindrà lloc un programa amb sessions de la mà de xefs convidats i els millors xefs locals, i l’Aula de Tast serà, un any més, l’espai d’aprenentatge on s’oferiran xerrades, tastos i maridatges amb els productes de la fira.

No hi faltarà un espai per als més petits a l’Aula infantil, on s’hi guiaran activitats també perquè els menuts aprenguin a tastar o puguin gaudir de tallers i activitats. Tot plegat, es complementa amb una zona d’expositors dels productes de proximitat. En aquesta edició, els productors tornaran a oferir degustacions elaborades perquè els visitants, a més de conèixer i comprar, puguin tastar els productes.

El departament d’Economia i Territori comenta que amb aquesta nova edició pretenen recuperar el format habitual d’Arrels. Una trobada que després de quatre edicions, diran, s’ha configurat com un espai essencial i necessari per als productors i cuiners, un aparador de la producció artesana i de la cuina de Menorca i, alhora, una trobada que posa en contacte directe a productors, cuiners i restauradors, fent confluir la millor matèria primera amb l’alta cuina local i forana i oferint l’oportunitat de crear sinergies i aconseguir projecció exterior. També apunten que la consolidació de la fira es materialitza amb les col·laboracions sorgides entre productors, cuiners i restauradors, des de la primera edició d’Arrels l’any 2017 fins a l’actualitat.

Aquest any la Fira Arrels serà un dels esdeveniments del nomenament de Menorca Regió Europea de la Gastronomia. El certamen serà una oportunitat per reivindicar la qualitat i el nivell del producte i la cuina menorquina que ha aconseguit posicionar-se entre les millors d’Europa i ha fet l’illa mereixedora d’aquesta dinstinció que ens situa com una de les millors destinacions gastronòmiques sostenibles.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa