Balears Vadevi
Menorca acomiada la trobada de les regions mundials de gastronomia

Menorca ha acomiadat aquesta setmana la Platform Meeting, la trobada de regions europees i mundials de gastronomia organitzada en el marc del mandat de Regió Europea de Gastronomia. Entre el 4 i el 7 d’abril, Menorca ha estat l’amfitriona d’aquest esdeveniment on han participat vint-i-quatre representants de dotze regions del món, juntament amb membres de l’IGCAT, l’Institut Internacional de la Gastronomia, la Cultura, les Arts i el Turisme.

La darrera jornada de la Platform Meeting ha coincidit amb la gala de lliurament dels premis ‘ World Food Gift Challenge Awards 2022’, en què Menorca ha aconseguit el segon premi absolut amb la proposta ‘ Saffron Island Gin ‘, del productor Omar Zola ( iSafrà ). L’esdeveniment ha tingut lloc al restaurant Aqua Marítim del port de Maó , presentat per la periodista Clara Aymami , juntament amb la presidenta d’IGCAT, Diane Dodd , i en el transcurs del mateix s’ha procedit a la formalització del nomenament de la dissenyadora d’arrels menorquines establerta a França; Inés- Olympe Mercadal , com a ambaixadora de Menorca Regió Europea de Gastronomia .

Per al conseller d’Economia i Territori i vicepresident de la Fundació Foment del Turisme de Menorca, Josep Pastrana, la Platfom Meeting que s’ha clausurat aquesta nit ha servit per “seguir avançant en la defensa de la nostra cultura i la nostra gastronomia des de la col·laboració i el treball conjunt de tots els sectors implicats, amb la mirada posada a la sostenibilitat. “Iniciatives com el mandat de Regió Europea de Gastronomia ens ajuden a enfortir el nostre paper com a referent global en sostenibilitat , a sensibilitzar sobre la importància de mantenir la nostra singularitat cultural i, en definitiva, a enfortir la nostra illa”, ha assenyalat. La presidenta d’IGCAT, Diane Dodd , ha assegurat que aquesta trobada ha estat molt positiva per poder establir sinergies entre les diferents regions, plantejar nous projectes i noves experiències que es podrien dur a terme alhora que “hem après molt i hem pogut veure molt bones pràctiques a Menorca”.

Durant la vostra estada a l’illa, la comitiva internacional ha tingut l’oportunitat de conèixer en profunditat la cultura i la gastronomia de Menorca. Al programa es van incloure visites al Museu de Menorca, l’Illa del Rei, la Naveta des Tudons , els mercats municipals de Maó i Ciutadella , trobades amb productors i artesans, i taules rodones amb representants de diferents sectors. Els participants de la Platform Meeting han tingut l’oportunitat de tastar productes típics de l’illa, com ara el Gin Xoriguer , la maionesa, el formatge amb Denominació d’ Origen Mahón-Menorca, i les elaboracions d’alguns dels millors restaurants de Menorca.

La jornada ha inclòs una trobada amb productors a la finca Binillubet (Es Mercadal ) al matí, i una visita al Centre Artesanal de Menorca, a primera hora de la tarda. Allà, els representants de les regions de gastronomia, acompanyats pel conseller de Josep Pastrana, la directora insular d’Economia, Pilar Pons, i pel regidor de Turisme des Mercadal , Martí Riera, han tingut l’oportunitat de conèixer alguns artesans de l’illa i conversar sobre com fomentar el disseny nou i la recuperació de l’artesania.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa