Balears Vadevi
Menorca activa una nova campanya per fomentar la compra de proximitat

El Consell Insular de Menorca ha destinat un pressupost de 200 mil euros a la campanya Vals Consum, creada per donar impuls de la compra en comerços locals. Es tracta d’una acció que repeteix i que ha estat possible gràcies a la bona acollida rebuda tant per part dels comerços com dels mateixos ciutadans.

Fer front a la crisi social i econòmica

A través d’aquesta iniciativa es pretén que la ciutadania es vegi incentivada a realitzar les seves compres de béns i serveis provinents d’establiments i negocis ubicats a Menorca mitjançant vals descompte, especialment ara que s’atraca el període de compres nadalenques. Cal recordar, que aquest projecte va néixer l’any passat per fer front la crisi social i econòmica generada per l’aplicació de mesures preventives per evitar la propagació de la Covid-19.

La primera convocatòria de vals consum que va tenir lloc a principis d’any va estar dotada amb 150.000 euros, xifra que va permetre posar en circulació 15.000 vals. Si bé tots els vals varen ser adquirits en qüestió d’hores, només 9.029 varen ser utilitzats en compres, comptabilitzant-se una despesa pública de 90.290 €.

Un increment de 50 mil euros

Per aquest motiu, a la segona campanya de vals consum s’hi han afegit els 50.000 euros romanents, provinents de l’anterior convocatòria. Això no obstant, per contrarestar el comportament estratègic d’aquells que acaparen vals sense consumir-los finalment, en aquesta ocasió els vals incorporen un termini de caducitat, el qual, un cop caigut, provoca la seva caducitat i els retorna automàticament a la borsa dels disponibles.

En total, es posaran a disposició de la ciutadania 20.000 vals per valor de 10 euros. L’import màxim que podrà optar qualsevol ciutadà és de 100 €, i el valor dels vals utilitzats en cada operació ha de representar, com a màxim, un terç del preu del bé adquirit.

Els vals ja es poden adquirir a través d’aquesta plataforma i es podran bescanviar fins el 28 de febrer de 2023 en els establiments adherits a la campanya. Els establiments, per la seva banda, tenen fins al dia 17 de novembre per adherir-s’hi.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa