Balears Vadevi
Menorca convoca el primer concurs de cuina amb vaca vermella

L’Associació de restauradors de Menorca i l’ASCAIB han convocat el I Concurs Nacional de Cuina aplicada a la vaca vermella de Menorca. Un certamen obert a tots els professionals del sector vinculats amb un establiment d’hostaleria, empresa o entitat relacionada amb la gastronomia, que accepta una única persona participant per negoci, això sí, assistida per un/a ajudant.

Les inscripcions per participar són gratuïtes i accepten candidatures fins el 20 de febrer. El Comitè Organitzador seleccionarà un màxim de vuit concursants, que amb el seu material de cuina, hauran de presentar-se el dia 6 de març de 2022 al Mercat Municipal de Ciutadella. Allí, a partir de les 10:30h i durant una hora, hauran d’elaborar la seva recepta, amb total llibertat, excepte pel fet que l’ingredient estrella ha de ser la vaca vermella (ingredient per cert que aporta l’organització; la resta són cosa de cada concursant).

En tot cas, un cop al set de treball, hauran de preparar set racions del plat escollit, una que quedarà per la presentació i les altres sis, per la degustació. El jurat avaluarà, per tant, la presentació, però també el gust i la presència de la vaca vermella en l’elaboració. El comitè de tast estarà presidit per Jose Cortés, President d’Ascaib, i contarà amb professionals destacats del món de la gastronomia local.

En quant als premis, es preveu lliurar i reconèixer les persones guanyadores amb els següents imports:

  • Primer premi: 1.000€, trofeu i diploma.
  • Segon premi: 500€ trofeu i diploma.
  • Tercer premi: 300€ trofeu i diploma.

La resta de participants també rebrà un diploma de participació.

Tornant al calendari, aquests dies es pot fer la preinscripció, que quedarà efectiva fent arribar la fitxa degudament complicamentada per correu electrònic a l’adreça [email protected]. Cal presentar-la juntament amb el currículum de la persona candidata, el nom de la recepta del plat que s’elaborarà i una foto de la creació final.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa