Balears Vadevi
Menorca crearà experiències turístiques vinculades amb el sector primari

Menorca ha estat un dels cinc destins escollits per col·laborar amb el projecte SEGITTUR, un pilot de creació de noves experiències turístiques vinculades amb el sector primari. Ho farà amb La Sidra (Astúries), el Goierri (Euskadi), la Serra Nord (Madrid) i Guadajoz (Andalusia), membres totes elles de la Xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents.

Aquest mes de novembre s’han celebrat les primeres sessions de treball entre la Fundació Foment del Turisme de Menorca, el departament d’Economia del Consell Insular i representants de SEGITTUR per a avançar en el disseny del pla i concretar la situació de la destinació. Deu empreses de Menorca participaran en aquesta iniciativa en funció d’aspectes a valorar com l’experiència en la venda directa de productes del sector primari, en l’organització de visites o activitats turístiques i interès per desenvolupar noves experiències lligades al turisme. A més a més, s’ha creat un grup de contrast, format per tècnics de diferents àmbits del turisme i del sector primari.

Cinc línies d’actuació

El disseny d’aquesta estratègia estableix cinc línies d’actuació, que inclouen la professionalització del sector, el reconeixement del producte, la generació de sinergies entre sector turístic i primari, la sostenibilitat del producte i l’accés al mercat. El calendari de treball es mantindrà fins al mes de març de 2023 i durant aquests mesos, s’hi organitzaran visites i sessions de capacitació personalitzada per a les empreses i es treballarà en el disseny del pla d’impuls a dur a terme en Menorca. Una vegada finalitzat el procés de mentorització i disseny, es presentaran públicament els resultats d’aquesta experiència.

Turisme com a element dinamitzador del sector primari

Amb aquest projecte es pretén convertir l’activitat turística en un element dinamitzador del sector primari de Menorca. A més, la creació de nous productes turístics contribuirà a la diversificació de l’oferta i a donar resposta a la creixent demanda dels viatgers per viure noves experiències turístiques.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa