Balears Vadevi
Menorca inaugura el mandat com a Regió Europea de la Gastronomia 2022

Menorca estrena aquest dissabte 15 de gener el mandat com a Regió Europea de Gastronomia 2022 amb un acte que tindrà lloc a Sant Lluís. La inauguració s’ha hagut d’adaptar a l’actual situació sanitària de manera que la celebració serà de caire institucional i amb aforament limitat, mentre que les activitats complementàries més lúdiques i populars que s’havien previst i que implicaven més concentració de gent s’han posposat al proper 1 de març, Dia de les Illes Balears.

L’acte tindrà lloc a les 12h a la a sala Albert Camus i comptarà amb la presència dels representants dels stakeholders que donen suport al projecte i dels diferents ajuntaments. Conduït i presentat pel periodista i col·laborador de Balears Vadevi David Baret, el tret de sortida del mandat contarà amb les intervencions de la presidenta del Consell Insular de Menorca, Susana Mora; el conseller d’Economia i Territori, Josep Pastrana; un representant del Govern de les Illes Balears; i l’alcaldessa de de Sant Lluís, Carol Marquès.

La presidenta de l’Institut Internacional de la Gastronomia, la Cultura, les Arts i el Turisme (IGCAT), Diane Dood, també acudirà a la l’esdeveniment per a passar el testimoni a Menorca com amfitriona de la Plataforma de Regions Europees de Gastronomia, així com també l’alt representant per a l’Aliança de Civilitzacions de l’ONU i ambaixador de la Regió, Miguel Ángel Moratinos, qui oferirà una ponència sobre “Menorca, referencia en biodiversidad, diversidad cultural y gastronòmica”.

La segona ponent convidada és la cuinera Blanca Mayandía, amb arrels menorquines i protagonista dels deu capítols del programa ‘Blanca en Menorca’ que es van emetre el passat mes de novembre a Canal Cocina. La nota musical de la festa anirà a càrrec del duo Dues Llunes, format per Annabel Villalonga i Auba Villalonga.

L’acte d’aquest dissabte és el primer dels més de les 50 activitats que conformen el programa que es desenvoluparà al llarg de tot l’any i que girarà al voltant de la cuina, la cultura local, el territori i la sostenibilitat com a grans eixos motors d’aquesta declaració que esdevé un projecte de llarg recorregut que ha de tenir continuïtat de futur per seguir treballant en els objectius de posicionar l’illa com a destinació gastronòmica de qualitat; fomentar l’augment del consum del producte local; promoure projectes d’innovació i transformació que permetin el desenvolupament de models innovadors en el sector agroalimentari.

Menorca, Regió Gastronòmica 2022

En aquest any de mandat, la Regió vol aconseguir el suport i la complicitat de la societat per tal que els menorquins siguin els principals prescriptors i contribueixin a la salvaguarda de la gastronomia local, la cultura i l’artesania a través d’una campanya d’adhesions que es poden formalitzar, a títol individual, com empreses o entitats seguint aquest enllaç.

La Regió Europea de Gastronomia compta amb el suport de Fundació Foment del Turisme de Menorca i Consell Insular de Menorca, Federació de la Petita i Mitjana Empresa de Menorca, Asociación Menorquina de Cafeterías, Bares y Restaurantes, Asociación Hotelera de Menorca (ASHOME), Confederación de Asociaciones Empresariales de Balears (CAEB), Associació de Restauració de Menorca, Confraria de Pescadors de Ciutadella, Confraria de Pescadors de Fornells, Confraria de Pescadors de Maó, Cooperativa del Camp de Menorca, Associació de Periodistes i Escriptors Gastronòmics de les Illes Balears, Fra Roger Gastronomia i Cultura, Escoles d’Adults de Menorca, l’Escola de Turisme de Menorca i l’Associació LEADER Illa de Menorca.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa