Balears Vadevi
Menorca reedita el mapa de producte local d’Agroxerxa

Una versió revisada i actualitzada del mapa del producte local de Menorca s’acaba de fer públic gràcies a la col·laboració entre la Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM) i Agroxerxa. La primera edició la va publicar fa uns anys Agroxerxa amb l’objectiu de donar suport a la comercialització dels productes locals que proveeixen el sector de la pagesia i la pesca de l’Illa.

La publicació recull fins a 270 punts de venda i 135 restaurants que l’empren dins la cuina, sumant-se així al recolzament de l’activitat del sector primari de l’illa, així com donant valor als seus productes i apostant per un consum de proximitat i sostenible.

El nou mapa d’Agroxerxa es converteix, segons els seus responsables, en una “eina molt útil” per a totes les persones interessades a consumir producte illenc o descobrir els seus paratges, ja que la publicació també inclou informació sobre platges, carreteres, el Camí de Cavalls, espais naturals o informació sobre la toponímia dels llocs de Menorca, entre d’altres. El mapa pretén a més a més servir de vincle entre els turistes que visiten l’illa fora de la temporada turística i el producte local i les persones que el comercialitzen.

Basat en el mapa de la IDE Menorca

Per a l’elaboració del nou mapa de producte local, Agroxerxa va utilitzar la base del mapa de la IDE Menorca (Infraestructura de Dades Espacials), un servei d’informació territorial que facilita l’accés i l’ús de la cartografia i la informació territorial existent sobre Menorca.

El nou mapa d’Agroxerxa, que ha estat elaborat en el marc del projecte “Valoritzar el sector pesquer a través dels seus productes” cofinançat pel Fons de Garantia Agrària i Pesquera de les Illes Balears i el Fons Europeu Marítim i de Pesca a través de l’Associació Leader Illa de Menorca, està disponible als ajuntaments, a la seu del Consell Insular, Sa Granja, Sa Roqueta, l’Institut Menorquí d’Estudis i les oficines de turisme de Menorca.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa