Balears Vadevi
Menorca s’omple de cellers, territoris i històries de vi del món

No us descobrim cap secret si us diem que Menorca és terra de vins. Parlem sovint en aquesta capçalera dels seus paisatges de vinya, de la tradició i d’alguns projectes que estan embotellant productes singulars i autèntics del territori menorquí.

I avui, no només parlarem d’ells, sinó de tantes marques i projectes que s’han sumat a la convocatòria feta per la distribuïdora De Vins Menorca i que convida a professionals i aficionats del vi a conèixer les novetats vinícoles de diversos punts del món vinícola.

Aquest dilluns 11 d’abril se celebra finalment la 9ena Mostra De Vins, que enguany omple d’un ampli programa d’activitats el Club Marítim de Maó. A primera hora s’obrien les portes d’una jornada on hi destaca un espai firal amb la presència de més de seixanta vins de regions vinícoles d’arreu, complementat amb xerrades i presentacions que també es van succeint de manera ininterrompuda fins les 20h de vespre.

En l’apartat de mostra de vins, ha confirmat assistència seixanta-sis projectes diferents. A l’oferta dels locals, que juguen a casa –Torralbenc i Pouch d’Alaior, Binifadet de Sant Lluís, Son Cremat de Maó i Sa Forana de Sant Climent– s’hi sumen convidats de la veïna Mallorca (Mesquida Mora), catalans, bascos, gallecs, valencians, riojans.., i diverses marques internacionals provinents, entre d’altres, de la Vall del Roine, Alsàcia o la zona de xampany.

Presentació del projecte de Bullipèdia, amb Borja Beneyto, Bruno Tannino i gerent i propietari de De Vins Menorca | E.V.

Pel que fa a les activitats complementàries, que aporten una visió diferent i nous coneixements al voltant del producte, el programa s’ha estrenat amb una presentació del projecte Bullipèdia de Ferran Adrià per part del sommelier Bruno Tannino, co-autor del llibre i del crític gastronòmic Borja Beneyto Matoses, ambaixador del projecte de Menorca Regió Europea de la Gastronomia. I més tard, hi ha previst també un tast vertical de Viñas del Gain blanc i negre de diferents anyades de La Poza Ballesteros, del celler riojà Artadi.

Premi De Vins Menorca

Carlos Esteva, Can Ràfols dels Caus, Premi De Vins Menorca 2022

La Mostra De Vins estrena enguany una novetat amb la incorporació d’un guardó que vol reconèixer una trajectòria singular al món de la viticultura. El perfil reconegut serà el de Carlos Esteva, propietari del Celler Can Ràfols dels Caus, a qui es lliurarà una escultura de fusta d’ullastre en forma de bòtil creada pel dissenyador menorquí HombreLopez al taller artesà de Bep Camps de Ciutadella.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa