Balears Vadevi
Los Bucaneros de Binibèquer no obrirà aquest estiu

Després de mesos intentant aconseguir l’autorització per obrir, l’empresa gestora de l’emblemàtic Los Bucaneros de Binibèquer ha anunciat aquesta setmana que aquest estiu el xiringuito estarà tancat.

L’espai, construït durant els anys seixanta a primera línia de mar a Sant Lluís i gestionat des de 2021 per Bonita Menorca, no podrà obrir a causa del col·lapse que pateix la Direcció General de la Costa i el Mar del govern espanyol en la renovació de concessions.

Estem molt tristos, hem fet tot el que estava a la nostra mà però no ha estat possible”, comparteix amb Balears Vadevi Lluís Anglès, responsable de Bonita Menorca i del celler Binifadet. Es queixa de la falta de suport per part de les administracions de Madrid i Palma, malgrat agraeix el rebut per part de les locals “que sí que han donat la talla”. Segons explica Anglès, “calia que algú signés l’autorització en alguna de les dues capitals i no s’ha produït” per motius que “desconeixem”, dirà. “Ningú no dona la cara“, lamenta.

Les lamentacions continuen quan detalla els efectes d’aquesta negativa. “Ja havíem format i contractat una trentena de persones per treballar-hi, havíem contactat amb nombrosos proveïdors locals que finalment no podran servir el producte”, i tot plegat, sumat a diverses “inversions de millora” que s’havien fet a l’empara de solucions que s’haurien promès des d’ambdues administracions de Palma i Madrid.

“Estem molt desil·lusionats i desemparats, amb poques ganes de seguir lluitant per una Menorca sostenible”, conclourà, “ens ho posen massa difícil tot”.

Els Bucaneros és un dels xiringuitos més emblemàtics de Menorca

Esforços infructuosos

L’any passat va finalitzar la concessió de Los Bucaneros i, entre aquest moment i l’inici de la nova, s’ha generat un buit legal que no s’ha pogut resoldre favorablement ni tan sols amb l’ajuda del personal de Costes a Menorca i de l’Ajuntament de Sant Lluís, que van ajudar l’empresa gestora a intentar aconseguir una autorització temporal que li ha estat denegada. A hores d’ara, el seu expedient és a Madrid, a les oficines centrals de Costes, juntament amb els centenars d’altres, també sense resoldre, que s’hi acumulen.

Bonita Menorca 2022
Bonita, en Menorca en una imatge recent | cedida

Desil·lusió i preocupació per la degradació de la platja

Els propietaris de Los Bucaneros s’afrontaven a la segona temporada de Bonita Menorca al capdavant de l’establiment. Les instal·lacions havien estat millorades, s’havia format nou personal format i fins i tot havien preparat merchandising per reivindicar la seva llarga història, que forma part dels records d’infantesa i joventut de milers de persones.

Més enllà d’això, a més, hi ha altres inconvenients de caràcter pràctic, com ara els serveis que ofereix Los Bucaneros a una de les platges més conegudes de la costa de Sant Lluís. Els gestors del xiringuito també s’encarregaven del manteniment, reposició i neteja, per exemple, dels lavabos de la zona, cosa que aquest any no podran fer. “La zona es degrada, l’any passat recollíem dos cubs diaris de burilles de la zona per contribuir amb l’entorn, malgrat eren zones allunyades de la nostra concessió”. Ara, es pregunta Anglès, “qui farà aquestes tasques de manteniment”?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa