Balears Vadevi
Més de 40 DO i 400 vins, a la novena Mostra de Vins de Menorca

Menorca es prepara ja per la seva tradicional i enyorada cita amb el vi, que enguany torna amb més ganes que mai després d’haver-se vist obligada a cancel·lació a causa de la pandèmia.

Sigui com sigui, aquest 2022 hi haurà fira aquest proper dilluns 11 d’abril en una edició renovada que pretén esdevenir el millor aparador de les novetats vinícoles més destacades de les diferents denominacions d’origen locals i internacionals. Una mostra adreçada als professionals de l’hosteleria, als amants del món del vi i a totes aquelles persones interessades per la cultura del vi, la qual portarà a Menorca fins a 44 Denominacions d’Origen i més de 90 cellers, un terç dels quals aterren a la mostra menorquina per primera vegada.

De fet, aquesta edició de la trobada que organitza De Vins Menorca presenta un increment significatiu tant pel que fa a la xifra de nous cellers com pels vins, escumosos i xampanys que es donaran a conèixer, i que superarà el llindar dels 400.

“Estem molt il·lusionats amb aquest retrobament que estem veient que és mutu perquè el nombre de cellers assistents ha crescut i això ens confirma que la Mostra es un gran punt de trobada per a tots”, explicava Dani Boix, gerent i propietari de De Vins Menorca. El Club Marítim de Maó serà l’escenari on es desenvoluparà la fira que obrirà les seves portes de manera interrompuda des de les 10.30 hores fins les 20.00 hores del vespre, i en la qual s’hi espera que assisteixin uns 250 professionals. El nombre d’acreditats en aquests moments supera les 800 persones entre residents i visitants.

El pavelló menorquí estarà representat pels cellers Torralbenc i Pouch d’Alaior, Binifadet de Sant Lluís, Son Cremat de Maó i Sa Forana de Sant Climent. L’acte ha estat inclòs dins del calendari d’activitats de Menorca Regió Europea de la Gastronomia i compta amb el suport de la Fundació Foment del Turisme de Menorca.

El Conseller d’Economia del Consell Insular de Menorca, Josep Pastrana i VicePresident de la Fundació, ha explicat que la gastronomia de Menorca i en particular, el vi que s’elabora aquí viu un bon moment i que esdeveniments com aquest ajuden a dinamitzar el sector de la restauració i el sector vitivinícola, contribuint a posicionar la Illa com un lloc on tot l’any passen coses. “Tenim en ment la organització d’un esdeveniment relacionat amb el món del vi de cara a l’any vinent que lliga molt amb aquesta Mostra i que dona continuïtat a aquest esforç de promoció del producte local” ha avançat.

Carlos Esteva, en una imatge antiga | Web de Can Ràfols dels Caus

Premi De Vins Menorca

Quan es compleix pràcticament una dècada de la Mostra De Vins, que té caràcter bianual, i coincidint també el 2020 amb la celebració del 25è aniversari de la creació de De Vins Menorca com a empresa distribuïdora, l’organització ha volgut crear per primera vegada un guardó que serveixi de reconeixement a una trajectòria singular al prolífic món de la viticultura. El guanyador d’aquest any ha estat Carlos Esteva, propietari del Celler Can Ràfols dels Caus a qui es lliurarà una escultura de fusta d’ullastre en forma de bòtil, que ha creat el dissenyador menorquí HombreLopez al taller artesà de Bep Camps de Ciutadella.

Més actes dins la Mostra

Més enllà de les presentacions i els tastos, la jornada vindrà complementada per diferents actes que tenen lloc durant el propi esdeveniment i que miren d’aprofundir sobre algun tema a cada edició.

Enguany uns dels protagonistes seran els vins biodinàmics i la convidada serà Pilar Higuero, propietària i ànima del celler A Pita Cega, una finca de 30 hectàrees a Ourense que probablement sigui un dels millors representants que hi ha a Galícia de la biodinàmica com a model productiu que en un entorn sostenible com Menorca pot ser interessant conèixer. Higuero estarà acompanyada de Rafael López, propietari del petit celler valencià Sexto Elemento, que també s’ha focalitzat en aquest tipus de produccions.

El segon dels actes previstos té molt a veure amb el fet que enguany Menorca exerceixi com a Regió Europea de la Gastronomia i en aquest sentit, la Mostra De Vins Menorca ha volgut aprofitar la ocasió per portar a Menorca la Bullipèdia de Ferran Adrià, aquesta enciclopèdia sobre la creativitat gastronòmica que aterrarà per primer cop a l’Illa i que serà presentada pel maïtre i sommelier Bruno Tannino, co-autor del llibre. Tannino estarà acompanyat pel reconegut crític gastronòmic Borja Beneyto Matoses, resident a Menorca i ambaixador del projecte de Menorca Regió Europea de la Gastronomia. El tercer dels actes serà un tast vertical de Viñas del Gain blanc i negre de diferents anyades de La Poza Ballesteros, el prestigiós celler Artadi.

Col·lecció de la Bullipedia | web

Record homenatge al publicista Miguel Ángel Furones i al bodeguer Carlos Anglès

La 9a Mostra De Vins Menorca també voldrà tenir present a dues persones que han tingut un vincle especial amb el món del vi de Menorca i que malauradament, han desaparegut. Es tracta del reconegut publicista Miguel Ángel Furones, persona molt vinculada a la Illa i que va formar part de la familia De Vins Menorca. Furones va ser l’encarregat de donar forma junt amb Bendito Films de l’espot que va es enregistrar per promoure la Mostra l’any 2020 i que finalment no es va poder celebrar a conseqüència de la pandèmia. El segon dels records serà per Carlos Anglès, fundador de Binifadet i que desapareixia fa tot just una setmana. Anglès va tenir la visió i la valentia de fer vi, convertint aquell somni en un celler que és avui dia tot un referent.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa