Balears Vadevi
Neixen les jornades menorquines “Binissaida Gastronòmica”

Sant Joan de Binissaida i Grup Ses Forquilles organitzen del 19 al 21 de maig les jornades «Binissaida Gastronòmica», un esdeveniment centrat en la promoció del producte i la cuina km 0 i en la projecció de la marca Menorca lligada als valors de la sostenibilitat.

L’activitat, que neix amb vocació de continuïtat, comptarà en la seva primera edició amb la participació del cuiner Oriol Rovira, del restaurant Els Casals, distingit amb una estrella Michelin i també amb una estrella verda pel seu compromís amb la gastronomia sostenible.

Durant tres dies i agafant com a punt de partida el producte de Menorca, Rovira compartirà els valors, coneixements i tècniques que l’han confirmat com un dels xefs més reputats de la geografia nacional. Ho farà de forma bidireccional ja que l’organització ha plantejat les jornades com un diàleg entre dues terres i dues formes de fer.

Un diàleg gastronòmic

A fi de maximitzar-ne la divulgació, s’ha optat per crear aquest diàleg en base a dos formats: el més tradicional, que s’escenificarà amb una xerrada-col·loqui, i el purament gastronòmic, que es mantindrà al voltant d’una taula i d’un menú pensat i preparat per a l’ocasió.

La xerrada-col·loqui se celebrarà el 19 de maig, a les 10.30 hores, i a més d’Oriol Rovira hi intervindran Oriol Castell, responsable del Grup Ses Forquilles que gestiona, alhora, el restaurant de Sant Joan de Binissaida; Patrick de la Chesnais, propietari de Binissaida dels Barracons, un dels projectes més innovadors a Menorca en matèria d’agricultura ecològica i regenerativa; i el crític i consultor gastronòmic Borja Beneyto «Matoses». L’activitat és gratuïta i per assistir-hi cal inscriure’s prèviament enviant un correu a [email protected].

El menú gastronòmic se servirà els dies 20 i 21 a migdia i representarà en clau purament culinària aquest diàleg entre Els Casals i Menorca. Per a l’ocasió, Oriol Rovira i l’equip de Ses Forquilles cuinaran amb producte local els següents plats: camallot i fonoll marí; sobrassada amb pa amb tomàquet i bresca de mel; col confitada 2021 amb “Ultramarins”; arròs de muntanya i mar; panxeta de porc rostida amb amanida Thai; i babà al rom amb flor de taronger.

Cadascun dels passis tindrà un aforament màxim de 45 comensals amb un preu únic per cobert de 55 euros. El maridatge, inclòs en el preu, es farà amb vins de Menorca. En aquest cas, caldrà fer reserva de taula a partir del 15 de maig. Totes les activitats se celebraran als jardins de l’agroturisme Sant Joan de Binissaida.

Una iniciativa compartida

La de maig de 2021 serà la primera edició de les jornades «Binissaida Gastronòmica», un projecte que neix amb voluntat d’arrelar en el calendari gastronòmic anual de Menorca i convertir-se, d’aquesta manera, en un espai de coneixement, divulgació i gaudi al voltant del producte i la cuina km 0. Per fer-ho possible s’han unit l’agroturisme Sant Joan de Binissaida i Grup Ses Forquilles, dues empreses menorquines que comparteixen objectius i que col·laboren des del 2013, any en què el grup gastronòmic va assumir la gestió del restaurant de l’hotel. En tot aquest temps, a més, han organitzat conjuntament diversos esdeveniments i experiències, fent de la seva unió una garantia d’èxit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa