Balears Vadevi
La 9a Mostra de Vins Menorca tanca portes amb valoracions molt positives

El Club Marítim de Maó tanca portes ara a les 20h del vespre a la 9ena Mostra de Vins Menorca amb sensacions molt positives tant per part de l’organització de l’esdeveniment com dels expositors i visitants.

Hi havia ganes, sobretot perquè la pandèmia havia obligat a ajornar la trobada aquell fatídic 2020. Aquest 2022, s’ha pogut recuperar una cita “esperada” que fa d’aparador de productes i novetats del sector vitivinícola de diverses regions elaboradores del món.

L’edició ha vist participar prop d’un centenar de projectes o cellers diferents, quatre de locals, un mallorquí, i d’altres de la Península. Hi havia presència també de productes de la zona de la Vall del Roine, Alsàcia i Xampany, entre d’altres.

La trobada està organitzada per la distribuïdora De Vins Menorca, que va començar a posar la cita al calendari l’any 2002 amb una periodicitat bianual. Dani Boix, gerent i propietari del projecte, comenta a Balears Vadevi que estan contents d’haver pogut celebrar la trobada i en fa una “valoració positiva” que completa amb un retorn “molt bo” per part dels elaboradors.

Expositors de la Mostra | Foto: Oriol Aleu

Boix fa referència a l’assistència també de professionals de la restauració, públic essencial segons explica perquè ha d’acabar introduint els productes a les cartes dels seus restaurants o establiments hotelers. “Han vingut persones amb la seva carta a les mans per buscar propostes que descobriran durant la Mostra, això és una bona notícia pels participants”.

De Vins Menorca se sap “prescriptora de vins“, i intenta en aquesta trobada donar cabuda a projectes amb els quals treballen habitualment a la botiga i que, d’alguna manera, estan entre els productes més demandats o que atrauen més l’atenció del consumidor. I en aquest sentit, apunta, “el client està demanant cada cop més producte amb poca intervenció, vins que siguin la més honesta expressió del seu territori d’origen”; per això, enguany, aquesta fira ha volgut donar protagonisme a aquest tipus d’elaboracions.

Moment del lliurament del Premi a la trajectòria, atorgat a Carles Esteva a Can Ràfols dels Caus | Foto: Oriol Aleu

Carlos Esteva, premi a la trajectòria professional

La jornada ha tingut també un moment molt emotiu amb el lliurament, per primer cop en les nou edicions de la trobada, del premi a una trajectòria professional. L’estrena ha portat el reconeixement fins al Penedès, a Catalunya, on hi té el projecte vitivinícola Carlos Esteva, fundador de Can Ràfols dels Caus.

Esteva no ha pogut assistir a recollir el guardó per motius de salut, però ho ha fet en nom seu en Carlos Jauristi, escultor i gran amic del propietari de Can Ràfols. Atenent a BV, comenta que l’homenatjat ha agraït enormement aquesta menció, i afegia en paraules pròpies que “és molt merescut per l’esforç i treball que ha fet durant tota la seva vida en relació al sector del vi”. L’escultor, que fa més de cinquanta anys que coneix Esteva, ha compartit projecte amb ell i també en coneix els seus vins, dels quals en parla com de “vins d’artista”.

Uns dies després de rebre el reconeixement, l’homenatjat rebia el guardó a casa seva i compartia aquesta fotografia.

Carles Esteva ja ha rebut el botil d’ullastre | De Vins Menorca

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa