Balears Vadevi
Menorca dissenya una xarxa de rutes marítimes per promoure el seu llegat

El Consell Insular de Menorca ha finalitzat el projecte de disseny de la Xarxa de Rutes Marítimes que s’engloba en el marc del del Pla de Sostenibilitat Turística Menorca Reserva de Biosfera, Turisme 0CO2. La iniciativa, dotada amb 15.000 euros, té com a objectiu dissenyar una ruta de punts d’interès patrimonial associats al llegat marítim existent per a l’ús i gaudi de la població local i dels visitats. Al mateix temps, cerca propiciar una ordenació més adequada del territori i afavorir un major acostament als valors patrimonials de la Reserva de Biosfera.

20 rutes a la costa menorquina

Gràcies al projecte, que ha tingut una durada de sis mesos, s’han identificat itineraris destacats a cadascuna de les zones marítimes identificades al projecte, obtenint fins a un total de 20 rutes distribuïdes arreu de la costa illenca, incloent fins a nou zones marítimes: Cala Morell, Port de Fornells, Sa Nitja, Reserva Marina del Nord de Menorca, Parc Natural de s’Albufera des Grau, Port de Maó fins a la Cala de Sant Esteve, Reserva Marina de l’Illa de l’Aire, Calescoves i Cala Galdana.

La metodologia emprada abasta en el diagnòstic en relació amb les activitats nàutiques i l’anàlisi de les rutes existents promogudes per l’administració pública, per posteriorment seleccionar els béns patrimonials visitables, tan pel que fa a patrimoni cultural submergit com patrimoni natural marítim. El projecte ha comptat amb la col·laboració del Museu de Menorca i de l’Estació Jaume Ferrer, pertanyent a l’Institut d’Estudis Oceanogràfics.

El turisme nàutic i les seves múltiples vessants poden tenir un important impacte positiu en el desenvolupament de la sostenibilitat a Menorca en termes de destí turístic, posant de relleu aquella riquesa natural i cultural que, d’altra manera, no es coneixeria. Presa aquesta primera passa, la següent és posar en coneixement d’aquelles persones i empreses interessades el resultat d’aquesta feina, motiu pel qual es poden posar en contacte amb el Servei de Promoció Turística i Fons Europeus del Consell Insular de Menorca.

El Pla i l’ens gestor

Gestionat des del Servei de Promoció Turística i Fons Europeus, el Pla de Sostenibilitat Turística Menorca Reserva de Biosfera – Turisme 0CO2 és una iniciativa finançada per la Secretaria d’Estat de Turisme, l’Agència d’Estratègia Turística de Balears (Aetib) i el Consell Insular de Menorca.

El projecte té un pressupost total de 2.985.000€ i està vertebrat en tres àrees d’actuació principals: turisme de cel, de mar i de terra, així com dos eixos transversals de promoció i de formació, on concretament s’emmarca aquesta iniciativa. Addicionalment, hi destaquen el bloc específic dedicat al desenvolupament tecnològic enfocat a millorar l’experiència del turista i un altre centrat en certificacions ambientals que recolzin el posicionament de Menorca com a destinació turística sostenible.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa