Balears Vadevi
Ovelles i garroves, al nou seminari d’agricultura i medi ambient del GOB

El programa de Custòdia Agrària del GOB ja té dates per la quinzena edició del Seminari d’Agricultura i Medi Ambient, que se celebrarà els dissabtes 5 i 12 de febrer. Anuncien, de moment, la tornada a la presencialitat, malgrat mantenint totes les mesures de protecció.

Enguany es preveuen ponències lligades a la comercialització amb valor afegit i al coneixement del sòl per a millorar-ne la productivitat. Seran un total de quatre xerrades on els ponents compartiran la seva història i l’experiència obtinguda al llarg dels darrers anys.

L’estrena del seminari, el dia 5, es farà a la Sala d’Audiències des Claustre del Carmel de Maó i hi participarà, d’una banda, Axel Torrejón, assessor i formador d’agricultors i ramaders per parlar del sòl i els mètodes i elaboracions artesanals es poden aplicar per potenciar-ne la fertilitat i revertir les problemàtiques més freqüents. D’altra banda, el ramader mallorquí i president de la cooperativa Pagesos Ecològics de Mallorca, Xisco Llompart parlarà del cooperativisme per a la comercialització amb valor afegit i explicarà les sinergies que es creen a una finca quan es junten ramats d’ovelles, pastures i arbres.

La segona jornada, coincidint amb el dia 12 (i en un lloc encara per determinar), començarà amb la història de Es Garrover de Mallorca, una empresa innovadora que cultiva garroves ecològiques i en fa productes molt valorats per a consum humà. Compartirà la seva trajectòria Juana Verger, la CEO de l’entitat. Miguel Ángel Gómez, de l’associació AlVelAl tancarà el seminari amb l’experiència d’aquesta associació de productors del sud-est peninsular que està aconseguint revaloritzar una regió a través de l’agricultura sostenible fent front al problema de l’abandonament rural.

El Seminari d’Agricultura i Medi Ambient és un espai de trobada de pagesos, propietaris, tècnics de l’administració i consumidors que pretén divulgar diferents experiències i coneixements que ajudin a fer compatibles la viabilitat econòmica del sector agrari amb la conservació dels valors ambientals. Per informació o inscripcions, es pot accedir al següent formulari.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa