Balears Vadevi
Pla de les Ànimes, un nou oli d’oliva verge extra amb sabor menorquí

La recuperació del cultiu de l’oli a Menorca aquests darrers anys cada dia és més reeixida  amb un total de 22 petits productors i una extensió de més de 100 hectàrees repartides per tota l’illa, segons càlculs de l’Associació de Productors d’Oli de Menorca. Un oli que ben aviat podrà tenir la seva Indicació Geogràfica Protegida “Oli de Menorca” i que permetrà que pugui ser etiquetat amb la seva procedència com a garantia de qualitat.

Camp d’oliveres de les varietats arbequina i koroneiki | Foto: cedida

Un bon exemple d’aquests olis verges extra gairebé d’autor que estan sorgint darrerament és Pla de les Ànimes, que està elaborat amb les varietats arbequina i koroneiki. Es tracta d’un projecte de l’empresari Ben Marquès que fa quatre anys va decidir plantar mil dues-centes oliveres a una finca del municipi d’Es Mercadal, a la carretera de Tramuntana, a mig camí de la platja de Cavalleria. D’entrada va poder començar amb una hectàrea i l’any passat, s’hi van afegir dues més. L’any passat va poder fer realitat la primera collita amb només 120 litres, però l’estimació, si tot va bé és la d’arribar als 1.500 quan tots els arbres estiguin a plena producció.

Treballem en ecològic perquè hi creiem i perquè volíem poder disposar d’un oli diferenciat que el consumidor pugui valorar i apreciar”, explica el seu promotor. De l’etiqueta que decora les llaunes d’oli de Pla de les Ànimes, s’ha encarregat el seu amic Carlos Saldarriaga, dissenyador gràfic vinculat a Love of Lesbian i autor de molts dels cartells que han acompanyat aquest conegut grup musical. 

Oli d’oliva verge extra Pla de Ses Ànimes | Foto: cedida

S’Estancia Suites

Tota la producció d’oli de Pla de les Ànimes està actualment destinada a nodrir l’oferta gastronòmica que de l’hotel d’interior de S’Estància Suites, un modern establiment de quatre estrelles ubicat a Es Mercadal, propietat de l’empresari.

“Els esmorzars que oferim als nostres hostes cada dia amb productes de Menorca com els formatges, la sobrassada o la carn i xulla els acompanyem amb pa cuit a la llenya i oli del nostre”, explica Marquès. Un hotel de ciutat de dinou habitacions que va obrir les portes fa un parell d’anys i que incorpora el més autèntic de l’arquitectura menorquina, però conjuntat amb un concepte zen de pura confortabilitat per tal de viure una experiència slow travel en un entorn rural on poder fer valdre el producte local. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa