Balears Vadevi
Decomissades partides de peix per captura il·legal a Menorca

Agents del Servei de Protecció de la Natura (SEPRONA) en col·laboració amb inspectors de pesca i vigilància de la Reserva Marina del Nord del Consell Insular de Menorca, han decomissat una nova partida de peix capturada de manera furtiva en un restaurant de Menorca.

El peix capturat havia estat capturat amb pràctiques prohibides | CIME

Es tracta d’un anfós, un anfós bord i dos escorballs que l’establiment tenia a la cuina i que havien estat pescats amb fusell, una pràctica prohibida. Arrel d’aquesta campanya iniciada aquest mes de juny, també, s’ha decomissat 23,6 quilograms de peix capturats amb la mateixa tècnica que suposadament anava destinat al mercat negre.

És precisament durant aquesta època de l’any que s’incrementen les tasques de vigilància que porten a terme els inspectors de pesca en col·laboració amb la Guàrdia Civil i les que permeten evitar situacions com aquestes. “Cada temporada intensifiquem les campanyes de vigilància tant a restaurants com a zones sensibles de pesca per tal d’evitar que es produeixen situacions irregulars com aquestes i que ens preocupen” explica Josep Pastrana, Conseller d’Economia i Territori.

Un cop han passat els controls sanitaris, els exemplars intervinguts es lliuren a un centre benèfic, en aquest cas es va dur a les monges de Santa Clara, ja que es trobaven en condicions per al consum humà.

La tasca de vigilància en col·laboració amb SEPRONA està complementada amb tres embarcacions de vigilància, una situada a Fornells per donar cobertura a la Reserva Marina del Nord, una segona a la Reserva Marina de l’illa de l’Aire de l’Associació Leader de Menorca i una tercera a Maó, que cobreix tota l’illa.

Així mateix es complementa amb un informador des de terra, un informador per la mar i tres vigilants guardes de pesca que coordinen la seva feina amb els dos inspectors i tècnics de pesca del servei del Consell Insular a més d’un dron com a novetat d’aquesta temporada.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa