Balears Vadevi
Premi a les 10 millors pàgines web per a viatgers gastronòmics

Torna una nova edició del certamen que premia les pàgines web dirigides a viatgers gastronòmics. Convocat per l’Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme IGCAT, té per objectiu reconèixer els 10 millors portals que ofereixen experiències creatives, culturals i gastronòmiques úniques en tot el món i que contribueixen al desenvolupament territorial sostenible.

Els portals webs que vulguin participar en aquesta convocatòria, siguin entitats públiques o privades, tenen fins aquest pròxim 16 de gener per formalitzar la inscripció a través de la web d’IGCAT; i un jurat internacional d’experts de l’entitat organitzadora avaluarà els candidats els continguts, sobre els quals es valoraran aspectes com:

  • Que estiguin enfocades al visitant nacional i internacional.
  • Que doni suport a negocis, artesans i productors locals.
  • Que anunciï experiències participatives disponibles per a reserves durant tot l’any, com ara tasts de menjar o vi, visites a productors, classes de cuina, rutes enograstronòmiques, experiències relacionades amb l’artesania, fires o museus patrimonials relacionats amb la gastronomia.
  • Que promocioni almanco una de les Regions Gastronòmiques Europees o Mundials premiades o candidates.

Com a premi, promoció

A més a més, també es tindran en compte qüestions com la usabilitat del portal, la manera en què es mostra el contingut o l’operativitat del lloc web. Els 10 guanyadors es donaran a conèixer durant el mes de febrer i rebran com a premi la promoció del seu portal al lloc web d’IGCAT i a través d’una campanya en les xarxes socials i en els llocs web de les Regions Gastronòmiques del Món i d’Europa.

En l’edició 2022, dues webs de Menorca van aconseguir premi durant la gala que es va celebrar a l’illa el passat 5 d’abril. Es tracta del portal Sa Coooperativa del Camp de Menorca, que va ser reconegut dins la categoria d’Experiències Educatives, Inclusives i Familiars, i el lloc web Cómete Menorca, que va resultar premiat en la categoria de facilitat d’ús. Les bases del concurs permeten que es tornin a presentar les webs participants en l’edició anterior.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa