Balears Vadevi
Els restaurants de Menorca recuperen els ‘dimecres de brou’

Els dimecres tornen aquesta temporada a ser dies de brou. Un any més, i ja en van nou, l’Associació Menorquina de Bars, Restaurants i Cafeteries activa aquest esdeveniment que pretén introduir aquest plat tradicional a la cuina dels restaurants, així com dinamitzar el sector de la restauració en temporada baixa.

El brou s’ha posicionat com a producte gastronòmic d’hivern perquè visitants i turistes el coneguin i degustin. Un plat típic de la cuina menorquina que s’assimila al cuit madrileny, brou gallec, escudella catalana, olla aranesa… i que té a Menorca una connotació de plat calent per a un dia de fred, per això l’esdeveniment es realitza al desembre i al gener atès que amb l’inici de les baixes temperatures és més desitjable.

El bullit, per la seva banda, és un plat molt complet que es pot preparar de diverses formes i ingredients, però en la seva essència es basa en carn de vedella xenc, gallina, patates, cigrons, tomàquet, ceba, pastanaga, herbes de sopa, pasta per a sopa i sobrassada.

El Brou Menorquí es pot servir de moltes maneres, però el més típic és fer-ho en dues parts: un primer plat de sopa (brou) afegint fideus, i un segon plat amb les patates, els cigrons i la carn.

Aquesta proposta gastronòmica té lloc els dimecres de desembre i gener i es pot gaudir a través d’un menú de 16 euros que inclou els dos plats, aigua o copa de vi, pa i postres. Els restaurants que participen a la iniciativa són:

Les persones que tinguin interès a tastar el menú també tenen l’opció a demanar menjar per emportar-se. Aquesta modalitat es va incorporar fa dos anys a causa de la pandèmia, i després dels bons resultats obtinguts s’ha decidit mantenir-la.

Aquesta acció compta amb la col·laboració de la Fundació Foment del Turisme de Menorca i PIME Menorca. A més, també del suport de Made in Menorca, Regió Europea Gastronòmica, Foodies on Menorca i Associació de Periodistes i Escriptors Gastronòmics de Balears.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ciutadà a desembre 29, 2022 | 15:14
    ciutadà desembre 29, 2022 | 15:14
    En un jorn brau, però breu, prendrem un bri de brou.
  2. Icona del comentari de: Anònim a desembre 29, 2022 | 15:59
    Anònim desembre 29, 2022 | 15:59
    Ampliant el comentari: En un dia brau, però breu i sota un cel bru, prendrem un bri de brou.

Respon a ciutadà Cancel·la les respostes

Comparteix

Icona de pantalla completa