Els dimecres tornen aquesta temporada a ser dies de brou. Un any més, i ja en van nou, l’Associació Menorquina de Bars, Restaurants i Cafeteries activa aquest esdeveniment que pretén introduir aquest plat tradicional a la cuina dels restaurants, així com dinamitzar el sector de la restauració en temporada baixa.
El brou s’ha posicionat com a producte gastronòmic d’hivern perquè visitants i turistes el coneguin i degustin. Un plat típic de la cuina menorquina que s’assimila al cuit madrileny, brou gallec, escudella catalana, olla aranesa… i que té a Menorca una connotació de plat calent per a un dia de fred, per això l’esdeveniment es realitza al desembre i al gener atès que amb l’inici de les baixes temperatures és més desitjable.
El bullit, per la seva banda, és un plat molt complet que es pot preparar de diverses formes i ingredients, però en la seva essència es basa en carn de vedella xenc, gallina, patates, cigrons, tomàquet, ceba, pastanaga, herbes de sopa, pasta per a sopa i sobrassada.
El Brou Menorquí es pot servir de moltes maneres, però el més típic és fer-ho en dues parts: un primer plat de sopa (brou) afegint fideus, i un segon plat amb les patates, els cigrons i la carn.
Menús a 16 euros durant desembre i gener
Aquesta proposta gastronòmica té lloc els dimecres de desembre i gener i es pot gaudir a través d’un menú de 16 euros que inclou els dos plats, aigua o copa de vi, pa i postres. Els restaurants que participen a la iniciativa són:
- Aquarium Port Ciutadella (Muelle del Puerto, Marina 99 – Ciutadella)
- Jaime II (Pz. Jaime II, 26 – Ciutadella)
- Molí d’es Racó (Major, 53 – Es Mercadal)
- Hotel Jeni & Restaurante (Mirada del Toro, 81 – Es Mercadal)
- Meson Rias Baixas (Plaza Menorca, 1 – Ferreries)
- Casino Sant Climent (Sant Jaume, 4 – Sant Climent)
Menú per emportar-se
Les persones que tinguin interès a tastar el menú també tenen l’opció a demanar menjar per emportar-se. Aquesta modalitat es va incorporar fa dos anys a causa de la pandèmia, i després dels bons resultats obtinguts s’ha decidit mantenir-la.
Aquesta acció compta amb la col·laboració de la Fundació Foment del Turisme de Menorca i PIME Menorca. A més, també del suport de Made in Menorca, Regió Europea Gastronòmica, Foodies on Menorca i Associació de Periodistes i Escriptors Gastronòmics de Balears.