Balears Vadevi
‘Sa caseta de vorera’ de Bendito Films representarà Menorca al Food Film’22

El guió de Laura Tresserras i de Gilbert González, de la productora Bendito Films, ha estat escollit per al curtmetratge que representarà Menorca al certamen internacional ‘Food Film Menu 2022’ que organitza l’Institut Internacional de Gastronomia, Art, Cultura i Turisme (IGCAT).

El veredicte del jurat s’ha donat a conèixer per part de la presidenta del Consell Insular de Menorca i de la Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM), Susana Mora; el conseller d’Economia i Territori, Josep Pastrana; i el president de l’Associació Leader Illa de Menorca, Francisco Canals.

Com a guanyador del certamen organitzat per l’Associació Leader Illa de Menorca, en col·laboració amb el Consell i la FFTM, Bendito Films obté 500 euros i una aportació de fins a 6.000 euros per a realitzar el curtmetratge seguint el guió “Sa caseta de vorera”, que ha aconseguit la major puntuació per part del jurat.

La comissió de selecció estava formada per representants de la FFTM; del Consell; del grup d’stakeholders de Menorca Regió Europea de Gastronomia; de l’Associació Leader Illa de Menorca; del sector agroalimentari; i del sector cinematogràfic. La valoració dels quatre guions presentats al concurs s’ha fet de manera anònima, sense conèixer la identitat de l’autor, puntuant fins a 20 paràmetres relacionats amb el concepte, l’estructura, els personatges, el tema escollit, el relat i els elements externs proposat per al curtmetratge.

Origin de Lluís Illescas i Detalles d’Alberto Sánchez –tots dos presentats conjuntament amb la productora Empatic– han aconseguit el segon i tercer premi del concurs, dotats amb 350 i 150 euros, respectivament.

A partir d’ara, Bendito Films disposa de dos mesos i mig per fer realitat “Sa caseta de vorera”, ja que està previst que el curtmetratge es presenti a principis del mes de juny al festival Cooking Films. “Sa Caseta de Vorera” és la història de dos joves menorquins, na Francina i en Joan, que volen obrir-se camí a la vida adulta fent el que més els agrada: cuinar i pescar. El somni de na Francina és arribar a ser pescadora d’arts menors. Estima la mar i les espècies que hi habiten, mentre que en Joan, desitja obrir el seu restaurant i convertir-lo en un punt de referència de la cuina menorquina emprant productes ecològics cultivats al lloc familiar. Una platja del nord de Menorca, la formatgeria d’un lloc, el port de Fornells, una caseta de vorera… Són alguns dels

escenaris que apareixen a la historia d’amistat d’aquests dos joves units per l’amor a la mar i la cuina.

La iniciativa és finançada amb fons FEADER, en el marc del Programa de Desenvolupament Rural de les illes Balears, i s’emmarca en el projecte ‘Suport a Menorca Regió Europea de Gastronomia 2022’ de l’Associació Leader Illa de Menorca. Cal assenyalar que el curtmetratge de Bendito Films ‘A Food and Love Story’ va aconseguir ser seleccionat com la millor peça audiovisual europea al certamen ‘Food Film Menu 2021’, una convocatòria que té com a objectiu principal difondre la importància de la diversitat gastronòmica en l’àmbit del patrimoni cultural i el desenvolupament sostenible; contribuir a promocionar les Regions Europees de Gastronomia i promoure els aliments locals i productes artesanals; així com animar a joves directors de cinema a convertir-se en ambaixadors de les seves regions.

El termini de l’IGCAT per presentar els projectes cinematogràfics de la convocatòria ‘Food Film Menu 2022’ acaba el dia 16 d’agost. Un comitè d’experts escollirà els primers premis de cadascuna de les set categories de la convocatòria, i els sis premis guanyadors generals (escollits entre els guanyadors de cada categoria), a més d’un premi al millor director jove. El veredicte es donarà a conèixer durant el mes de setembre. Just després, s’obrirà la votació popular a través xarxes socials d’IGCAT per escollir un guanyador general, reconeixement que Menorca va aconseguir l’any passat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa