Balears Vadevi
Son Cremat amplia producció i renova la seva imatge

Els cellers menorquins comencen a presentar els fruits de la collita 2021 i el primer en fer-ho ha estat Son Cremat, que repeteix amb dos mono varietals blancs, de moscatell i de chardonnay i una nova versió del seu rosat anomenat Envit, aquest cop en cupatge amb les varietats monestrell i merlot.

El petit celler ubicat a Maó i propietat de la família Fullana Maria continua la seva aposta pels vins joves tal com ha vingut fent des de 2015, quan van començar la seva aventura dins el món de la viticultura sota la Indicació Geogràfica Vi de la Terra Illa de Menorca. “Enguany son uns vins més complexes, més rodons i sobretot, molt frescos amb un grau d’acidesa molt marcat que els fa harmoniosament gastronòmics” explica Joan Fullana, propietari de Son Cremat.

“Any rere any anem millorant-los, anem afinant i això és nota en el resultat final que per nosaltres és l’objectiu marcat” afegeix. La bona notícia és que el celler ha pogut doblar producció fins les 5.000 ampolles, estalonats per la favorable climatologia que va gaudir Menorca l’any passat.

A banda de fer una primera poda en verd durant la primavera, al setembre vam tenir la sort de fer una verema excel·lent perquè no ens vam trobar amb els problemes d’humitat de l’any anterior sinó més aviat al contrari, veníem d’un any sec i això va afavorir en quantitat i qualitat. De moscatell, per exemple, vam collir 3000 kg, una xifra gens habitual” explica Cristina Maria, també propietària.

El celler disposa de cinc hectàrees però només en té 1,7 en explotació tot i que fa poc ja ha demanat els permisos per activar-ne 1,7 més, doblant d’aquesta manera la seva superfície de producció. De moscatell n’han embotellat 2.000 ampolles, el mateix que de chardonnay.

Pel que al nou cupatge de merlot i monestrell, la seva aposta rosada, n’han fet un milenar. Cal saber que Son Cremat comercialitza el seu producte essencialment a través del sector de la restauració menorquina. “L’any passat va ser una bogeria i el 10 de juliol ens vam quedar sense existències. Esperem que aquesta temporada es pugui allargar una mica més” comenta Joan Fullana. 

Etiquetes noves

La segona gran novetat ha estat la renovació que han fet del disseny de l’etiquetatge amb el que identifiquen els vins de Son Cremat i que en el cas del chardonnay, s’ha apostat pel color negre tant a l’etiqueta com a la capsuleta. “Veníem de daurats i de blancs però vam decidir fer un canvi i creiem que ha estat per bé” explica Joan Fullana.

Respecte al rosat, l’aquarel·la protagonista que vol representar al·legòricament el peix de colors de vorera que es coneix a Menorca com Envit i que dóna nom al vi, també s’ha perfilat gràcies a la feina de disseny que ha fet la filla del matrimoni Fullana, na Núria, que actualment estudia el Grau Superior de Viticultura a l’Escola Agrària de Viticultura i Enologia de Sant Sadurní d’Anoia.

Na Núria Fullana com també la seva germana Carme, ajuden sempre que poden als seus pares a les diferents tasques que genera aquest celler, especialment en feines com l’etiquetatge o també amb les visites que també reben i és que a Son Cremat sempre diuen que tenen les portes obertes. Els tres nous vins es presentaran oficialment a la propera Mostra De Vins Menorca que tindrà lloc l’11 d’abril al Club Marítim de Maó.        

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa