La verema a Son Cremat de Menorca

!--akiadsense-->

La majoria de cellers de Menorca ja ha començat les feines de verema de les seves varietats de raïm blanc amb la mirada posada al cel per les intenses pluges que han caigut els darrers dies i que en algunes plantacions, n’ha pogut afectar la producció. El dilluns 13 d’agost començava el celler Binitord de Ciutadella amb la collita d’ull de llebre per a poder elaborar el seu rosat i aquest diumenge ho feien des de primera hora a Son Cremat amb el chardonnay i el moscatell. Aquesta setmana també està previst que s’afegeixin Torralbenc amb la seva malvasia i el Celler Solano, tal i com hem pogut confirmar des de Balears Vadevi. La resta dels nou cellers que formen part de Vi de la Terra Illa de Menorca si no han començat ja, ho estaran fent també durant aquests dies.

Matinada a Son Cremat

A dos quarts de set del matí, una cinquantena d’amics i familiars de Joan Fullana, propietari de Son Cremat, es donaven cita a les portes de la finca per poder viure l’experiència i donar un cop de mà a aquest a aquest petit celler situat a Maó, en unes vinyes fàcils de veure i de trobar quan s’enfila la carretera des de l’aeroport cap a la ciutat. Una estància de cinc hectàrees de les quals n’hi ha dues de plantades i que ocupen un paratge agrari on la plantació de vinya havia estat present fa un segle i que després de ser lloc de ramats, ha tornat a acollir els ceps.

Verema a Son Cremat
Verema a Son Cremat | David Baret

!--akiadsense-->

La finca la va comprar l’any 2008 en Joan Fullana i el seu germà amb la voluntat de plantar vinya i poder elaborar vi, fent realitat una afició que l’havia dut a participar en d’altres experiències a la Conca de Barberà. Aquest tercer diumenge d’agost s’ha llevat aparentment tranquil a l’horitzó però amenaçat per alguna tronada, i s’haurà d’anar per feina per evitar que la pluja obligui a aturar la verema. “Penso que les tempestes d’aquests dies ens hauran perjudicat la graduació. El raïm estava madur però li faltava grau” explica el propietari després de passar la tisora pels primers ceps. Explica que la seva es una producció ecològica sense herbicides, on tant sols hi posa sofre en pols per combatre els fongs, molt proclius amb la humitat. Quinze dies abans de veremar n’aturen el tractament i una pluja intensa entremig pot no ser bona com ha passat. A les nou del matí començaran les feines de premsat amb les primeres caixes de moscatell arribades al celler i una hora més tard, pràcticament s’haurà acabat tota la recollida de les dues varietats que estarà al voltant dels 3.000 kgs.

Verema a Son Cremat
Verema a Son Cremat | David Baret

!--akiadsense-->

Son Cremat elabora dos blancs, Chardonnay i Moscatell Sec, vins de tres setmanes de fermentació a baixa temperatura sota l’atenta mirada de la seva enòloga, la Maria Olives que ens convida a tastar el most de flor, el primer most que surt. Enguany esperen poder arribar a una producció de tres mil bòtils, mil més que el 2017, en el que serà la quarta anyada després que l’any 2009 plantés els primers ceps. L’objectiu del celler es poder augmentar la producció amb l’aprofitament de les vinyes que encara no estan funcionant

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa