Balears Vadevi
Torralbenc traspassa fronteres

Ja fa temps que el vi de Torralbenc té presència fora dels topants de Menorca. El fet que les disset hectàrees de vinya que envolten el conegut agroturisme de luxe situat a mig camí entre Sant Climent i la urbanització de Cala’n Porter, formin part d’un grup que també gestiona el celler Remirez de Ganuza a la Rioja Alavesa i està vinculat a d’altres negocis com l’hotel Akelarre de San Sebastián o el celler Tr3mano a la Ribera del Duero, li han predisposat des del seu inici una voluntat de transcendir més enllà del mercat local.

El primer salt natural que van fer va ser cap als establiments afins al grup propietat de la família Urtasun com per exemple el restaurant Akelarre amb tres estrelles Michelin o l’Arzak de la capital donostiarra. En poc temps i gràcies a l’esforç, la iniciativa i els contactes de l’equip de Menorca format pel seu Director Tècnic, César Palomino i el Director Comercial, Claude Geyer, van expandir-se cap a les Balears arribant a establiments de referència de Mallorca com el Simply Fosh i Marc Fosh, el  Zaranda, el Voro o també a Eivissa, on van posar un peu al restaurant La Gaïa.

A la península també van aconseguir arribar al prestigiós Alameda d’Hondarribia, el Martin Berasategui de Tenerife o el Kabuki de Madrid gràcies als diferents contactes de Koldo Urtasun i Eduardo Andrés. “Estem molt contents que els clients ens trobin a la carta d’aquests restaurants perquè ens anima a seguir elaborant vins de gran qualitat” explica el Director Comercial, Claude Geyer.

Gamma de vins del celler Torralbenc | cedida

Europa i Amèrica

El projecte vitivinícola de Torralbenc compta amb l’assessorament del prestigiós enòleg José Ramon Lissarrague i l’equip tècnic està format per Raquel Rodríguez i Cesar Palomino, que n’és el director.

Aquest posicionament de celler d’autor amb vins de posicionament mig alt també els ha permès fer el salt al terreny internacional de la mà d’un distribuïdor, arribant a diversos països d’Europa, els Estats Units o fins i tot Àsia, on son presents a Honk Kong.

Des de 2021 els vins fets al celler d’Alaior es poden trobar als diferents establiments propietat de José Andrés, com per exemple el restaurant Jaleo que té a Orlando dins el recinte de Walt Disney o el Little Spain que té a Nova York, un mercat de productes d’origen nacional que l’afamat cuiner va obrir a Manhattan, acompanyat dels germans Adrià.

També al restaurant Socarrat, on els novaiorquesos es mengen les millors paelles i arrossos de la ciutat ofereix vins d’Alaior. La presència  dins el continent americà s’estén a l’Ariete de Miami, un restaurant de cuina fusió entre la cuina francesa i cubana que fa poc ha rebut una estrella Michelin i fins a Canadà i Puerto Rico, on el seu distribuïdor internacional els ha donat a conèixer. 

Regne Unit, Suïssa i Suècia, els principals mercats europeus

A nivell europeu, Regne Unit, Suïssa i Suècia son els països on tenen més presència. A Londres, per exemple, podem trobar vins de Torralbenc a Hedonism Wines, la coneguda botiga especialitzada en vi o al restaurant Hide de la capital londinenca.

Enguany la producció estimada arribarà a les 62.000 ampolles, un 15% de les quals es destinaran a la exportació. “L’objectiu es poder augmentar encara més aquesta xifra fins al 20 per cent en els propers anys no només a l’estranger sinó també a la península” explica Claude Geyer.

El celler té actualment 16,5 hectàrees en explotació, 6,5 de les quals estan a mitja producció, un fet que els permet tenir una expectativa de poder arribar a les 90.000 ampolles. “Ens il·lusiona obrir mercats nous perquè el que pensàvem que faríem en cinc anys, ho acabarem segurament fent en dos” conclou César Palomino. 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa