Balears Vadevi
Torralbenc treu al mercat la seva segona anyada
Torralbenc

!--akiadsense-->

El celler Torralbenc d’Alaior acaba de treure al mercat la segona anyada del seu vi Torralbenc (Vi de la Terra Illa de Menorca), un blanc i un rosat elaborats amb cupatge de les varietats chardonnay, cabernet sauvignon, viognier i parellada.

Pel que fa al nou blanc manté el mateix perfil de frescor que el seu antecessor però amb un to més floral, un vi net en nas amb tocs de cítrics, d’herbes menorquines com el fonoll, una mica de fruita d’os i molt volum en boca, més aviat untuós i d’acidesa mitja alta. Aquest Torralbenc blanc té el caràcter d’un vi sense bota però en canvi, és generós en aroma tal com l’ha definit el director tècnic del celler, César Palomino.

César Palomino, enòleg de Torralbenc
César Palomino, enòleg de Torralbenc | xx

!--akiadsense-->

Respecte al nou rosat, ens trobarem amb un vi amb menys capa, menys color que el Torralbenc del 2016 però en canvi, més floral, més afruitat i més fresc, amb la voluntat de ser un rosat d’estiu però elaborat amb un raïm concentrat que li aporta complexitat i per tant, caràcter i diferenciació.

Amb aquesta segona anyada s’ha aconseguit arribar a les 33.000 ampolles, un 30% més que l’any 2016, el destí de les quals serà Menorca i Mallorca malgrat que s’està treballant per poder arribar a més mercats més enllà de les Balears. “Els restaurants d’estrella Michelin Arzak, Alameda i Akelarre ja tenen Torralbenc incorporat a les seves cartes, un fet atípic per un celler en el seu primer any però que ens dona confiança per saber que anem pel bon camí” afirma Palomino. A més del cupatge, també tenen previst treure una edició limitada de varietal chardonnay blanc en barrica.

El novè celler

Situat a mig camí entre Sant Climent i la urbanització de Cala’n Porter, Torralbenc ha estat el darrer celler que s’ha incorporat a la indicació geogràfica “Vi de la terra illa de Menorca”. Propietat de la família Urtasun, les quinze hectàrees de vinya que envolten un dels establiments hotelers més exclusius de l’illa amb el mateix nom, formen part d’un projecte vitivinícola de cellers d’autor que s’afegeix als dos més que també tenen a la zona de la Rioja i de Ribera del Duero sota l’assessorament del prestigiós enòleg José Ramon Lissarrague. Vins amb un posicionament de qualitat mig alt on també s’hi espera arribar amb les ampolles que surtin des de Menorca.

“Actualment només treballem 10 de les 15 hectàrees on hi tenim plantades les varietats de chardonnay, sauvignon blanc, viognier, parellada, monestrell, syrah, malvasia i merlot” explica el director tècnic. L’objectiu a mig termini es treballar tota l’extensió i arribar a les 70.000 ampolles. L’activitat a la vinya del celler de Torralbenc va començar l’any 2006 amb la plantació de 10 hectàrees que son les que actualment estan en producció. Entre 2017 i 2018 es van acabar de plantar cinc més que no estaran disponibles fins d’aquí tres anys i on es va incloure una parcel·la de pinot noir. El celler dóna feina de mitjana a unes 25 persones durant tot l’any.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa