Balears Vadevi
Son Juliana Manto Negro Blanc 2018, un blanc de negres molt gastronòmic
  • Son Juliana Manto Negro Blanc 2018
  • 100% manto negro
  • Celler Son Juliana  (Vi de la Terra – Mallorca)
  • Preu aprox.: 13,50 euros
  • Tel.: + 34 681 264 390
  • Mail.: [email protected]
  • Web:  https://sonjuliana.es/

El celler Son Juliana, creat al 2013 per Günther Zinner perseguint el seu somni d’elaborar els seus propis vins, està situat al municipi de Santa Eugènia, a la comarca del Raiguer, sota la Indicació Geogràfica Protegida Vi de la Terra de Mallorca.

El projecte disposa d’una superfície vitícola de 7ha, on hi tenen plantades fins a nou varietats de raïm, entre elles la manto negro. Vinificada habitualment en negre, en aquest cas el celler Son Juliana ha decidit vinificar-la en blanc, fent un blanc de negres. Es fa una tria molt selectiva dels raïms, que es desrapen amb molta cura, sense que hi hagi temps per la maceració amb les pells. El premsat és suau i la fermentació es fa en dipòsits d’acer inoxidable.

Servit a la copa presenta un color groc daurat amb reflexos verdosos. Net i brillant. Deixa una lleugera llàgrima a la copa.

En nas és expressiu i en primera instància ens ofereix aromes florals, de flors seques, i notes herbàcies, on hi destaca la sàlvia. A mesura que evoluciona apareixen notes de fruites blanques i algun record tropical com el litxi, formant tot plegat un conjunt harmònic encara que força singular.

En boca té una entrada voluminosa, amb una acidesa viva que li atorga frescor i amb un marcat caràcter salí i una textura untuosa. El pas de boca està definit per les notes de flors seques i les notes herbàcies. Final llarg, sec i força persistent. Aquest singular conjunt organolèptic el converteix en un vi seriós i molt gastronòmic.

El seu caràcter salí el converteix en un vi molt adient per acompanyar tota mena de peixos i sobretot mariscs. En especial farà majestuós qualsevol plat on els mol·luscs bivalves en qualsevol de les seves varietats, ostres, cloïsses, musclus, navalles, dàtils, etc. en siguin el protagonistes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa