Balears Vadevi
Agricultura reparteix un 40% més de llavor certificada d’espècies farratgeres

La Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació, a través dels Serveis de Millora Agrària i Pesquera de les Balears (SEMILLA), ha repartit 203.595 quilos de llavor de farratgeres, en el marc del Programa de foment d’ús de llavor certificada d’aquestes espècies. Es tracta de llavors d’Alfals, Enclova, Trebol, Bersim, Veça, Margall, Civada, Ordi farratger i Triticale. El gruix de les sol·licituds corresponen a pagesos de Menorca (197) i Mallorca (115). Del total de llavor certificada que s’ha repartit, 183.420 es corresponen a llavor convencional i 20.175 quilos amb certificació ecològica.

Enguany s’ha repartit un 40% més de llavor certificada d’espècies farratgeres que l’any passat. Segons la gerent de SEMILLA, Georgina Brunet, «aquest augment és una bona notícia i respon a l’interès dels agricultors i ramaders per sembrar una llavor amb garantia de puresa varietal, d’alt nivell de germinació, d’homogeneïtat i de sanitat». Aquest programa de foment de l’ús de llavor certificada, ha afegit, «contribueix al manteniment de l’agricultura extensiva a les Illes Balears, a la seva sostenibilitat ambiental, a la conservació del paisatge rural i a la preservació de la biodiversitat; fomentant el manteniment del teixit econòmic i social del medi rural».

SEMILLA ha destinat en aquest programa 284.015,49 euros. L’agricultor assumeix el 50% del cost de la llavor certificada de farratgeres. S’ofereixen tres varietats d’alfals (Altiva, Alcanar i Siriver), dues d’Enclova (Comuna i Carmen), dues de Trebol Sub. (Clare i Antas), dues de Bersim (Alex i Elite), tres de Veza (Núria, Maxiveza i Armantes), sis de Margall (Agraco 812, Trinova, Valivert, Salam, Ador i Eliric), dues de Civada (Saia i Pratex), Ordi farratger i Triticale. El programa també contempla llavors de certificació ecològica.

Els requisits per accedir al programa eren haver tramitat la ‘Sol·licitud d’ajudes directes 2020’ de la PAC. La quantitat màxima que se podia sol·licitar era el 30% de la superfície de farratgeres declarada a la PAC amb la dosi corresponent segons l’espècie escollida. La comanda mínima per a cada espècie era de 25 quilograms.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa