Balears Vadevi
‘La cara B dels productes de Mallorca’ analitza l’èxit i la projecció exterior del producte local

Compartir coneixement i experiència, en definitiva know how és el principal objectiu del cicle La cara B dels productes de Mallorca, una iniciativa que pretén apropar els productes de l’illa a diferents sectors, donar a conèixer a aquelles empreses, cooperatives i productes que són rellevants o que són més coneguts fora de Mallorca. És el que volen els organitzadors per aconseguir que altres empreses puguin conèixer de primera mà com han crescut, com s’han internacionalitzat aquells projectes d’èxit.

Un altre propòsit del cicle és donar a conèixer al consumidor els productes de proximitat, siguin agroalimentaris, artesania, moda ja que molts no són conegut entre nosaltres i sí fora d’aquí.

De moment, ha arrencat amb una primera cita a Petra i seguirà en distintes dates, fins abans de Nadal, i distints llocs per anar impulsant aquesta reflexió a través de distints sectors productius. En la primera jornada s’hi varen donar cita Joan Calafat, de CAROB, empresa transformadora de garrova, Miquel Gual, president de la cooperativa Camp Mallorquí, Pilar Oliver, Enòloga i Propietària de la Bodega Miquel Oliver i membre del Consell Regulador de la DO Pla i Llevant i Alicia Bueno, de la Cambra de Comerç de Mallorca.

En aquesta primera trobada s’analitzà el cas de tres iniciatives empresarials d’èxit ben distintes: CAROB que es dedica a l’elaboració i transformació de la garrova, Bodega Miquel Oliver, un dels més antics cellers de la comarca del Pla i Llevant, a Petra, i Camp Mallorquí, una cooperativa de producció i distribució d’hortalissa amb dècades d’experiència.

Cada un d’ells explicaren com ho han fet per triomfar fora de l’Illa així com la recerca de noves aplicacions dels seus productes. El debat va ser presidit per Joan Font Director Insular de Promoció Econòmica i Producte Local , Consell de Mallorca.

Ara seguiran altres trobades. El dia 4 de novembre, a Sóller a la Cooperativa Sant Bartomeu, per parlar de gastronomia sostenible i intel·ligent per tractar, entre altres, de la producció d’oli. Després hi haurà trobades el 18 novembre i el 6 de desembre, en les quals s’abordaran els exemples d’altres sectors productius , en diferents indrets de Mallorca.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa