Balears Vadevi
Soca-Rel, el somni d’un vinyòvol enamorat
Pep Rodríguez és l'artífex de Soca-Rel
Pep Rodríguez és l’artífex de Soca-Rel

!--akiadsense-->

Pep Rodríguez no és un home de grans paraules però si de grans sentiments. És un home de feina seriosa i callada. La vinya el va seduir de ben jove, des que va arribar a Binissalem des d’Es Capdellà, on va néixer. Ara se sent arrelat en aquesta comarca vinatera i a la casa per la qual fa feina des de fa molt d’anys “Franja Roja”, és a dir Bodegas José L.Ferrer. Ell n’és el vinyòvol, aquí ha aprés quasi tot el que sap de la terra, de la vinya i del vi. I se sent vinculat i agraït.

Però havia d’arribar el dia que posàs en marxa el seu projecte personal. Soca-Rel va néixer de forma anàrquica, un punt desordenada en distints bocins de terra de la comarca però amb les bases ben posades i les idees molt clares. Les idees de Pep: “A mi me tiren les varietats locals i l’ecològic”, diu com una declaració d’intencions i punt de partida de la conversa. Pep Rodríguez comença en els anys 90, un jovenet de 30 anys, “amb un amic fent de pagès i entre altres cultius teníem dues quarterades de manto negre cabelis i fèiem vinya i vi per beure noltros”. Pep venia de fer feina amb José Luís Roses a la bodega familiar i aquesta és una relació que du amb molt d’orgull. “Com tothom sap som és vinyòvol i junt amb la meva companya Joana i un equip molt bo lluitam per dur les vinyes any darrere any endavant”, diu satisfet , “és un lloc on ens permeten experimentar molt al vinyet”.

Les botelles de Soca-Rel, el projecte de Pep Rodríguez
Les botelles de Soca-Rel, el projecte de Pep Rodríguez

!--akiadsense-->

Però a pesar del seu tarannà tranquil, en el fons del cor té inquietuds i un dia o l’altre havia de provar a fer vi. La resposta ha estat Soca-Rel. “Per jo és un somni, és el lloc on experiment amb tots els sentits. M’ha ajudat molta gent. És un refugi. És una passada! S’hi va tirar de cap, “feim experimentació amb esperó de gall, vinater blanc i un blanc de negres, escursac, manto negro. Al mercat hem tret dos monovarietals, un manto negro i un escursac. I un cupatge de manto negro i escursac. Són tres vins joves, anyada 2019”. Diu que “són vins bons de beure, tant per l’hivern com l’estiu amb un cop de frescor. Amb ells intent reflectir la varietat, l’anyada, les finques …”

Pep Rodríguez va ser protagonista a Vinya Toneta
Pep Rodríguez va ser protagonista a Vinya Toneta

!--akiadsense-->

Ha estat l’estrella d’un dels caps de setmana de Vinya Toneta, on ha enamorat a la gent de la casa i els convidats. Pep Rodríguez, un home, un vinyòvol que defuig la polèmica i l’enfrontament i que es troba a gust amb el plantejament actual de les DO, però que també es mostra obert als canvis. Només vol que “tots hi poguem conviure”. I si pots ser impulsant les varietats locals, les pròpies, fent-les protagonistes, millor. Ah, i en ecològic, clar. Simplement, Pep. Un home de bon de veres, de Soca-Rel.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa