Balears Vadevi
‘Això Sí és Setmana Santa’ promou receptes i cuina eivissenca

El departament de Medi Rural i Marí d’Eivissa, continuant amb la campanya de promoció del producte local, promociona durant aquests dies de Pasqua ‘Això Sí és Setmana Santa‘, un recull de les receptes emblemàtiques de la gastronomia eivissenca que tradicionalment s’han elaborat coincidint amb aquests dies de Pasqua. Així, a través de quatre receptes com la del cuinat, el flaó, el arròs amb gerret i pinya de col o el rostit d’anyell, es proposa fer ús del producte de temporada i elaborar plats molt arrelats a les tradicions eivissenques. Aquestes receptes es troben al lloc web Sabors d’Eivissa i a les xarxes socials del Consell Insular d’Eivissa.

Tradicionalment la Setmana Santa és un moment important també dins el calendari gastronòmic d’Eivissa. La tradició religiosa sempre ha marcat fortament els productes que es poden consumir i les restriccions de Quaresma es fan més acusades, amb plats on regnen els vegetals i els peixos; la carn queda marginada. La temporalitat també diu la seva i és moment de guixes, verdura, bledes, menta i, de la mar el gerret, gató i sípies. El Diumenge de Pasqua, però, acaba amb les restriccions i és un dia festiu on el sacrifici de l’anyell, amb un fort simbolisme religiós, també significava el retorn al consum de carn, i endolcit amb un saborós flaó, que és temporada d’ous i de llet de cabra i ovella.

xxx

Al web de Sabors d’Eivissa trobareu receptes com aquesta | Consell Insular d’Eivissa

Totes aquestes tradicions queden reflectides en les receptes que es proposen i que són una oportunitat per gaudir dels sabors d’Eivissa i del producte local.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa